fbpx

4 miti o negi las

Lepota, Novice, PR novica, Prva stran

Preverite, kaj pa za nego naših las dejansko lahko storimo?

Že od otroštva nas učijo, da lasje ne bodo videti lepi, če jih prevečkrat umivamo, in da pravilna nega lahko naredi čudeže za gostoto las. Izkazalo se je, da je večina teh »resnic« pravzaprav samo mit. Mi smo poiskali tiste najbolj pogoste:

Mit št. 1: Večkratno striženje, pospeši rast las

Glede na to, da lasje rastejo od korena dalje, striženje konic ne vpliva na hitrost rasti. Prav tako pa tudi ne drži, da britje glave ne vpliva na gostoto las, saj je število lasnih mešičkov povezano z genetiko.

Mit št. 2: Naravno sušenje las je boljše od sušenja s sušilnikom

Če imate kratke lase, ne potrebujete sušilnika za lase, saj so v nekaj minutah suhi. Za dolgolaske pa je zaželeno, da lase posušite s sušilnikom, saj vodne molekule, ki prodirajo v strukturo las iz njih izsušijo keratin, kar povzroča suhe in lomljive lase.

Style.Over.Net namig: Če imate občutljive lase, se izogibajte se agresivnim sestavinam

Suhi, poškodovani in barvani lasje zahtevajo posebno nego. Izdelki, ki ne vsebujejo sulfatov, so še posebej primerni za te vrste las, saj jih nežno očistijo, brez dodatnega izsuševanja. Običajno se ne penijo, a naj vas to ne skrbi, da vaši lasje ne bodo čisti.

Nova linija L’Orealovih Elseve 3v1 Low šamponov je primerna za vse vrste las, se ne penijo, a lase temeljito očistijo in negujejo.

Mit št. 3: Pogosto česanje neguje lase

Pogosto česanje razporeja maščobo vzdolž cele dolžine las, zato se hitreje mastijo. Samo česanje ne vpliva na nego in lahko samo poslabša videz. Zato je najboljše, da lase češete takrat, ko je res potrebno. V tem primeru bo majhna količina maščobe, ki se bo razporedila po celotni dolžini, naredila lase svetleče in ne umazane.

Mit št. 4: Zaradi pogostega umivanja las, se hitreje mastijo

Tako kot barva, gostota in kodri, je tudi količina maščobe pogojena z genetiko. Zato pogosto ali redko umivanje las ne vpliva na to, kako hitro se lasje umažejo. Kljub temu pa pravilna izbira nege za lase lahko vpliva na lojnice in se bodo lasje kasneje umazali.

Style.Over.Net namig: Nega barvanih las

Ste vedeli, da si več, kot tri četrtine žensk, starejših od 24 let barva lase? Nekatere to počnejo zaradi modnih smernic, nekatere si želijo spremembe, spet tretje pa želijo le prekriti sive lase. Barvanje lase izsuši in oslabi. Če jih ne negujemo s pravimi izdelki, se stanje lahko še poslabša.

Lepotna industrija je ena najnaprednejših in v današnjem času, ko vsi hitimo, je pomembno, da so stvari »multi-tasking«. Tudi nega las. L’Orealov Elseve 3v1 Low šampon za barvane lase, brez sulfatov*, ki ohranjajo barvo vaših las** in jih hkrati neguje. Vse v eni sami potezi.

 

 

*Brez površinsko aktivnih sulfatov
**Inštrumentalni test

 

Foto: L’Oreal


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam