fbpx

4 najboljši triki proti suhi in izsušeni koži!

Lepota, Novice

Samo nekaj korakov vas loči od popolne in zdrave kože, v kateri se boste celo pozimi počutile udobno in na kateri bo lepo zasijal tudi praznični make up!

S prihodom prvega mrzlega zraka in občutnih nihanj med notranjo temperaturo ogrevanih prostorov ter zunanjimi dejavniki, kot so hlad, veter in suh zrak, vsi so za naš organizem neprijetni, je naša koža obraza in tudi telesa velikokrat videti, kot da ji nič več ni prav ali po meri.

Potrebe kože se pač pozno jeseni in pozimi precej spremenijo in zato jo je treba tudi drugače negovati. Koža je, kot vemo, največji organ telesa in ima zelo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja, s tem pa tudi kakovosti našega življenja. Zato ji le posvetimo dolžno pozornost!

Ne glede na to, ali imate že na splošno suh tip kože ali pa se izsušenost na njej pojavi le ob prehodu dveh glavnih sezon (z menjavo toplega in hladnega obdobja), vedite, da smo se že vsi kdaj srečali s težavami, ki jih povzroči suha ali pa izsušena koža. Prinašamo vam 4 bistvene nasvete, s pomočjo katerih bo vaša koža obraza (ter telesa) videti sveže, zdravo in bleščeče!

1. Umivanje

Ne umivajte kože obraza s preveč toplo vodo, kajti to jo le še dodatno izsuši, sploh, če je koža že nagnjena k dehidraciji. Če se vam zdi umivanje s hladno vodo sprejemljivo, ste že na četrt poti do zmage, kajti hladna voda lepo zapre pore, kože ne izsuši in je na splošno za kožo bolj zdrava, kot preveč topla voda.

2. Vlaženje

Hidratantno oziromo vlažilno kremo za obraz v toplih dneh ponavadi nanesemo zjutraj in zvečer (po čiščenju in umivanju obraza). Pozimi ali pozno jeseni pa koža potrebuje več vlage zaradi centralnega ogrevanja in pogostih izhodov iz toplih prostorov na hladno. Zato v zimskih dneh kožo (magari čez ličila) še dodatno navlažite, preden zapustite tople prostore in odidete na mraz. V ta namen lahko uporabite tudi mineralne spreje (zdaj so na trgu že taki, ki so obogateni z dodatkom hialuronske kisline).

3. Tuširanje in nega telesa

Ko rečemo koža, mislimo tako na obraz (ki je poleg rok sicer najbolj izpostavljen), kot tudi na telo. V zimskih dneh včasih kar nekako pozabimo na kožo telesa, ker jo pač pokrivamo z gorami oblačil. A roke, noge in preostale dele telesa je treba vlažiti in negovati vsak dan, ne glede na letni čas! Telo navlažite s kremo po vsakem prhanju, v torbici ali žepu imejte vedno s seboj priročno tubo kreme za nego rok. Slednje so sploh izpostavljene, zato krem za roke ni nikoli preveč! Kar se tiče tuširanja ali kopanja v kadi, naj bo to čim krajše, da kože ne izsušite še dodatno, uporabljajte pa vodo, ki ni prevroča.

4. Primerni izdelki za nego

Samo zato, ker nimate suhega tipa kože, še ne pomeni, da lahko za obraz in telo uporabljate ‘univerzalne’ izdelke. Nego za kožo morate vedno prilagoditi tako svojemu tipu kože, kot biološki starosti in zunanjim razmeram oziroma topli ali hladni sezoni in vremenu na sploh. Vlaganje denarja v kakovostne izdelke za nego kože se na dolgi rok še kako splača!

 

D. S.

Foto: The Lady Loves Couture, Pinterest, Fashion.hr, Unsplash


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam