fbpx

4 napake, ki jih ženske ponavljajo pri nanašanju parfuma

Lepota, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran

Kako jih odpraviti?

Večina izmed nas zjutraj  nanese malce parfuma in odhiti v nov dan, saj temu ne namenjamo prevelike pozornosti. Vendar pa pri nanašanju parfuma obstajajo določena pravila in tudi napake, ki se jih lahko izognemo …

Izbor parfuma pove veliko o določeni osebi, saj je dišava stvar osebnega okusa in intimne osebe. Njegovo »nošenje« je odvisno od priložnosti, ki se je udeležujemo, kot tudi od izbora obleke in modnih dodatkov, ki jih bomo nosili. Nagrajeni oblikovalec dišav Francis Kurkdjian pravi, da ni priporočljivo, da takoj, ko nanesemo parfum, podrgnemo svoja zapestja. Prav tako vsi radi  hranimo stekleničko parfuma v kopalnici, saj je to estetsko lepo, vendar lahko para v kopalnici  zmanjša svežino dišave. Zanimivo, kajne?

Predlagamo vam, da v nadaljevanju preberete, kako se izogniti napakam pri nanašanju parfuma:

1. Ne podrgnite parfuma, ko ga nanesete na predel zapestja

Stara navada je železna srajca, vendar v tem primeru ni najbolj učinkovita. Mame in babice so nas učile, da parfum najprej naneseš na zapestje in ga nato podrgneš ter naneseš na vrat, vendar se moramo tega “odučiti”. Na zapestju ostane malo vonja in ga ne zato prenašamo na vrat. »Trenje, ki ga povzročimo z drgnjenjem, ogreje kožo, ki proizvaja encime, le to pa spremeni vonj. Močni in srednje močni parfumi so najbolj nagnjeni h temu učinku, cvetlični vonji pa na tak način izgubijo svežino,« pravi Kurkdjian.

2. Pravilno hranjenje

Parfum je občutljiv na spremembe v okolici. »Ni priporočljivo, da se steklenička prelaga iz hladnega v topel prostor, saj sprememba temperature vpliva na nepričakovane kemijske reakcije znotraj sestavin. To vpliva na svežino, ultravijolični žarki pa izzovejo spremembe parfumske barve iz rumenih tonov v zelene. Podobno kot ne bi pustili steklenice šampanjca na Soncu, enako velja za parfume,« opominja strokovnjak.

3. Izbirajte manjša pakiranja

Parfum bi morali porabljati s hitrim tempom, a ga prepogosto hranimo za posebne priložnosti. Če ste počasnejša porabnica, vas naj opomnimo, da v velikih pakiranjih dohod kisika razbije molekule dišave in tako spremeni sestavo parfuma. Zato vam svetujemo, da kupujete manjša pakiranja.

4. Kdaj lahko parfum nanesete na lase

»Parfum ne obstoji dolgo na suhi koži, prav tako pa ga nikoli ne nanašajte na predele, ki so prekriti z oblačili. Priporočljivo je, da ciljate na določene predele, kot so roke in zapestje. Izjemo naredimo, ko smo izpostavljeni visokim temperaturam, takrat se namreč bolj potimo in naravni vonji hitro uničijo parfum. V teh primerih nanesite malo parfuma na lase ali oblačila,« svetuje Kurkdjian.

 

Vir: Elle.hr, Instagram (foto)


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam