fbpx

4 nasveti za lažje spopadanje s stresom na delovnem mestu

Fit, Lifestyle, Odnosi, Prva stran, Zanimivosti

Občutek, da moramo biti popolni in da smo nezamenljivi, je največkrat vir stresa, ki pa ga lahko ublažimo.

Heather Cabot in Samantha Walravens sta avtorici knjige Geek Girl Rising: Inside The Sisterhood Shaking Up Tech in sta polni nasvetov, kako se spopasti s prenatrpanim urnikom ter obveznostmi ter preprečiti izgorelost na delovnem mestu.

Tu so njuni nasveti, kako si napolniti baterije, povečati kreativnost in preprosto rečeno narediti leto 2017 najboljše leto svojega življenja, vsaj na poslovnem področju.

# V tedenski razpored vnesite termine za počitek

Ko načrtujete svoj teden, vnesite v urnik tudi trenutke za sprostitev. To je lahko kuhanje za družino, načrtovanje trenutkov s prijatelji, učenje tujih jezikov, gibanje v naravi, branje knjig, obisk glasbenih prireditev ali karkoli drugega.

# Delegirajte posel

Pustite drugim, da vam pomagajo. Naučite se vljudno zavrniti preveč obveznosti, če vidite, da jih ne zmorete. Veliko stresa nam povzroča občutek, da smo nezamenljivi, ubija nas tudi perfekcionizem. Številni vodstveni delavci so se šele po večjih osebnih zlomih naučili reči ne, kadar je vsega preveč.

# Vzemite si 5 minut za meditacijo

Vzemite si čas za meditacijo in postanite sočutni do sebe. Pomagala vam bo, da postanete bolj hvaležni za vse, kar se vam lepega zgodi v življenju. Z njeno pomočjo boste tudi lažje obvladovali stres in bili manj izčrpani.

# Gibajte se

Najti čas za telovadbo včasih ni lahko. Razmislite pa, ali bi tako kot ameriški direktorji naslednji sestanek opravili za spremembo v telovadnici in se na ta način s strankami povsem drugače povezali. Redna telovadba pomaga, da se osvobodite stresa in napetosti v telesu.

 

 

Foto: Huffington Post, US Weekly, Elle


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam