4 nasveti za nego barvanih las poleti

23. julij 2024

4 nasveti za nego barvanih las poleti

23. julij 2024
Foto: Instagram @majamalnar
4 nasveti za nego barvanih las poleti

4 nasveti za nego barvanih las poleti

23. julij 2024
Foto: Instagram @majamalnar

Pravi šampon, naravna olja in zmerno umivanje, to je tisto, kar potrebujejo vaši lasje!

Če se odločite za spremembo barve, to pomeni tudi spremembo v negi las, še posebej v poletnih mesecih in če se odločite, da boste lase posvetlili.

Za vas smo pripravili štiri koristne nasvete za nego barvanih las, ki veljajo za vse leto, še posebej pa za poletje.

Šampon brez sulfatov

Sulfati so kemikalije, brez katerih vaši lasje lahko preživijo, poleg tega pa lahko dražijo lasišče in škodijo barvanim lasem. Šamponi, ki vsebujejo sulfate, bodo tudi prej skrajšali obstojnost barve. Če ste navajeni na šampone, ki se penijo, ste lahko brez skrbi, da bodo lasje čisti tudi s takim šamponom, ki se ne peni tako zelo.

Foto: Instagram @meredithmickelson

Las ne umivajte prepogosto

Kot smo že večkrat napisali, prepogosto umivanje spira naravna olja, kar povzroča, da lasje postanejo suhi in lomljivi. Umivanje las bi morali omejiti na enkrat do dvakrat tedensko. V poletnih mesecih ko ste v bazenu ali morju, obvezno sperite lase takoj, ko pridete iz vode.

Če se da, jih ne močite prav vsak dan. Klor in sol močno poškodujeta lase in razbarvata barvo, ki se hitreje spere. Na lase pred kopanjem nanesite zaščitno sredstvo.

Vročina ni prijatelj vaših las

Urejanje pričeske s sušilcem, likalniki in kodralniki še dodatno uničujejo že barvane lase. Če se jim ne morete popolnoma odreči, vsaj zmanjšajte njihovo uporabo in obvezno uporabite izdelke za zaščito las pred toploto.

Foto: Pexels

Enako vašim lasem škoduje sonce v vročih mesecih, zato uporabite izdelke z UV zaščito ali pa lase zaščitite s slamnikom, kapo ali ruto, ki so še kako modni letos.

Uporabite olje pred šamponiranjem

Kokosovo olje bo vaše lase zaščitilo pred morebitnimi poškodbami, ricinusovo olje pa bo spodbudilo rast, zato vam priporočamo, da uporabljate kar oba.

Olja nanesite pred spanjem kot masko in zjutraj sperite, lahko pa ga nanesete le pred pranjem. Tretmaji z olji so zelo koristni za lase, izberite tistega, ki vam najbolj odgovarja.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic