fbpx

4 nasveti elegantnega oblačenja v pisarni za mrzle dni

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Kaj narediti, ko ste povabljene na eleganten dogodek, zimsko poroko ali morate enostavno izgledati urejeno na delovnem mestu?

Brrr! Najraje bi se zavili v toplo bundo in Uggice, vendar v pisarni obstajajo pravila. Za vas imamo nasvet!
V uradnem okolju pogosto veljajo formalna pravila oblačenja. V mrzlih mesecih pa je ta naloga precej težja. Nizke temperature v mesecih, kot sta februar in januar, poskrbijo, da eleganco zamenja pragmatičnost. Lahko si rečemo, da vsaj enkrat sledimo moškim modnim nasvetom.

naslovna3

Kaj narediti, ko ste povabljene na eleganten dogodek, zimsko poroko ali morate enostavno izgledati urejeno na delovnem mestu?

Dolgi rokavi

Ste vedele, da so to jesen zelo modne bluze z dolgimi zvonastimi rokavi? Bluza je klasika v pisarniškem okolju, zato jo lahko v dopolnjeni obliki nosite tudi pozimi. Priporočamo, da poleg dodate še elegantno jopico, ki je lahko odprta. Najbolj praktične so kašmirjeve ali volnene v sivi, črni in peščeni barvi. Najdete jih v Zari kot Benettonu.Tudi srajco lahko še vedno oblečete, vendar nad njo odenete pulover, rokavi in ovratnik pa naj gledajo ven. Elegantna formula!

bluza4

bluza5

bluza2

bluza3

bluza1

Nogavice

Že naše babice so vztrajno zatrjevale, da »če nas zebe v noge, nam je vedno mrzlo.« Nosite jih lahko tako h oblekam ter pod hlačami za toplo zaščito. Desetdenske nogavice raje zamenjajte z debelejšimi in elastičnimi nogavicami, ki so osnova za tople dni. Ni nujno, da so najlonske, saj tudi bombažne sodijo v delovno okolje. Pretiranim vzorcem (mreže ali mucke) se na delovnem mestu raje izognite, seveda pa manjši vzorci ne škodijo. Na uredništvu vam pozimi odsvetujemo kožne odtenke nogavic.

nogavice

nogavice2

Težji materiali

Lan in svilo naj zamenjajo težji materiali. V mislih imamo predvsem letošnji modni hit, žamet! Obleko si še zmeraj lahko privoščite, vendar v toplejšem materialu, tudi v volni ali kašmirju. Težji materiali pa imajo dodatno prednost, da v gibanju ustvarijo prelepo silhueto. To pride prav sploh pri zunanjih dogodkih.

tezjimateriali

Namesto obleke, pajac

Obleka je za delovno okolje sicer odlična, vendar se ne moremo pretvarjati, da živimo na Havajih. Sredi snežnega meteža ni najboljša prijateljica. Svetujemo vam, da obleko zamenjata za pajaca, ki so modni že dalj časa, hkrati pa pokrijejo večji del telesa. Če mislite, da je za v pisarno preveč drzen, poglejte spodnja dva primera. Obstajajo tako formalnejše in drznejše različice. Hlače na zvonec so bolj primerne za elegantne dogodke ali fleksibilnejše pisarniško okolje. Zraven pa obvezno dodajte petke!

pajac3

pajac2

pajac1

Upamo, da smo vam z nasveti pomagali. Če imate stilsko vprašanje pa nam le pišite!

Foto: Everygirl, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam