fbpx

4 odlične alternative vložkom in tamponom

Lepota, Novice, Prva stran

Alternative, ki so bolj primerne za vaše občutljive predele.

Konvencionalni mensturalni izdelki se večkrat izkažejo za problematične, saj veliko vrst tamponov in vložkov vsebuje belilo ali različne vrste dišav. Najdemo lahko več kot 20 milijard tamponov in vložkov in te izdelki potrebujejo leta in leta, da se razgradijo. Dodajte temu še bakterijsko okužbo in alergijske reakcije, da ne omenjamo, da si v svoje vagine tlačimo volnene tampone, za katere bomo v svojem življenju zapravile več kot 5000 dolarjev.

A obstajajo alternative, ki so bolj primerne za vaše občutljive predele, so bolj prijazne okolju, z njimi pa boste prihranile tudi ogromno denarja.

Menstrualne hlačke

Knixwear je pripravil mehke hlačke, brez šivov, z visoko tehnologijo: njihov popolnoma naraven in navlažen material je bil izdelan v Italiji, preizkusilo pa ga je ogromno število žensk, s čimer so želeli pokazati, da so udobne in primerne za vse tipe ženskega telesa. Bonus: prihajajo iz Kanade, vodi pa jih manjše žensko podjetje, ki so v Torontu darovale tisoče hlačk ženskam v stiski.
Oblečete jih kot navadne spodnjice, saj jih lahko nosite k vsakemu stilu, vpile pa bodo toliko krvi kot dva tampona (če na začetku cikla krvavite zelo močno, jih uporabite kot dodatno zaščito). Po uporabi jih samo operate v pralnem stroju in že bodo pripravljene za uporabo pri naslednji menstruaciji.

Morske gobice

Morske gobice so nestrupene, naravne, protimikrobne in poskrbijo, da se vaše telo spremeni v samostojen delujoč koralni greben. Te male stvarce se prilagodijo vašim oblinam, so seksu prijazne in če jih namestite pravilno, bi vas morale varovati čez cel dan. Zagovorniki jih obožujejo zaradi udobja in trajnosti; skeptiki pa menijo, da ožemanje gobe polne krvi v javnem stranišču zveni podobno nečemu, kar bi storil morilec.

Menstrulna skodelica

Menstrualna skodelica je odlična zamenjava za vse ljubiteljice tamponov: je majhna, silikonska skodelica, ki jo vstavimo v nožnico, v njej pa se nabira kri. Naj ponovno poudarimo, da je precej bolj prijazna okolju kot tamponi in vložki: če zanjo pravilno skrbite, vam lahko služi tudi do 10 let. Sicer se je potrebno navaditi na vstavljanje in jemanje ven, problem zna biti tudi puščanje; a še vseeno, gre za izbiro, ki je precej bolj udobna kot tamponi, ob enem pa potrebuje precej manj pozornosti čez dan.

Vložki za večkratno uporabo

Vložki iz blaga so dostopni preko spleta, vpijejo enako kot vsi ostali komercialni izdelki, ob enem pa so precej bolj prijazni do okolja. Izdelani so iz bombaža, ki je mehak, bolj diha in je precej bolj prijazen do vaših občutljivih delov. Vložki iz blaga so dostopni v različnih velikostih, operete jih lahko poleg ostalih oblačil, služijo pa vam lahko tudi do 5 let in več.

Foto: Pinterest, WeAreTop10


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam