fbpx

4 razlogi za prehitro staranje

Lepota, Novice

Preverite, ali ste odvisni od spodaj naštetih razlogov za prehitro staranje …

Alkohol

Alkohol širi krvne žile na koži, zaradi česa se povečuje pretok krvi na površinskem delu kože, zato je obraz videti rdeč. Sčasoma pride do trajne poškodbe krvnih žil, zato se na obrazu pojavljajo kapilare in rdečica.

Alkohol povzroča staranje kože

Cigarete

Cigaretni dim škoduje koži, ne glede ali kadite vi, ali kdo drug v vaši družbi. Osebe, ki so pogosto v zakajenih prostorih, imajo bolj suho kožo, zato se jim  prej pojavile gubice. Cigarete zmanjšujejo količino vitamina C v koži, ki je ključnega pomena za vzdrževanje mehke in mladostne kože.

UV žarki

Groba koža, pege, kapilare na obrazu ali kožni rak so lahko posledica pretiranega izpostavljanja sončnim žarkom. Tudi če ste vsak dan na soncu zgolj nekaj minut, lahko z leti pride do sprememb na koži. UV žarki namreč povzročajo razgradnjo kolagena, ki pa ga telo tako hitro ne more proizvajati. Poleg tega UV žarki škodujejo tudi elastin, protein, ki je v koži in je odgovoren za vzdrževanje elastičnosti.

pretirano sončenje-staranje kože

Nespečnost

Pomanjkanje spanja vodi do občutka utrujenosti in tako boste tudi videti navzven. Podočnjaki in utrujena koža so prvi negativni znaki. Povprečna odrasla oseba potrebuje osem do devet ur spanca za spočit videz in počutje.

Foto: Profimedia, Getty images


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam