fbpx

4 univerzalni razlogi, zakaj je moški nesrečen v zvezi!

Izpostavljeno, Lifestyle, Odnosi, Zanimivosti

Ženske so lahko res naporne, to ve povedati vsak izkušen moški. Kar se vam zdi kot koristen opomnik, on dojema kot teženje ali nenehno kritiko. Le eden od štirih razlogov, zakaj si nista več blizu!

Obljubila sta si, da bosta skupaj v dobrem in slabem. Skozi rožnata očala ste gledale na ljubezen in na svojega izbranca, ob tem pa vas nihče ni opozoril, da se bosta spopadala s težavami, s katerimi se srečujejo vsi sodobni pari.

Res je, da noben zakon ni drugemu enak, saj vsako partnerstvo sestavljata dva človeka, ki sta po osebnih značilnostih drugačna od vseh drugih ljudi. Toda vse zveze imajo nekaj skupnih lastnosti in prav tako obstajajo 4 univerzalni razlogi, zakaj so moški nesrečni in se vam odmikajo ali celo pogledujejo drugam. S temi razlogi, zakaj so nesrečni v zvezi, se je strinjala večina moških.

1. Nenehno pritoževanje

Ženske so lahko izjemno naporne, to vam bo vedel povedati vsak izkušen moški. Stereotipno, a resnično. To, kar se vam zdi kot koristen opomnik, on dojema kot teženje. Ali kot nenehno kritiko. Moški ima zato vedno občutek, da ni dovolj dober za vas in vsakič, ko bo imel občutek, da ga napadate, se bo refleksno branil. Namesto, da ga napadate, zakaj ni odnesel smeti, mu povejte naravnost:

“Oprosti, trenutno imam čez glavo dela. Mi lahko prosim pomagaš in namesto mene odneseš smeti?”

Verjemite, deluje. Tako mu pokažete, da cenite njegov trud in obenem niste vir njegove frustracije.

2. Preveč govorjenja

Ni pomembno, ali je vaše sporočilo pozitivno ali negativno naravnano, moškega preveč informacij enostavno zmede in ga stisne v kot. Večina moških lahko potrdi, da ženske preveč govorijo. Moški imajo omejeno sposobnost osredotočanja in se posvetijo eni stvari naenkrat, torej če nekaj počnejo, vi pa jim streljate rafale sporočil ter jih preobtežite z informacijami, preprosto zablokirajo. To pomeni: če vam moški še ni isti trenutek odgovoril, to ne pomeni, da vas ni slišal, ampak še procesira odgovor. Zato se ne ujezite takoj in ne začnite že naslednjo sekundo nove teme, ampak mu dajte dovolj časa, da prvo informacijo predela.

3. Vse je podrejeno otrokom

Normalno je, da se življenje spremeni, ko na svet pridejo otroci, a težava nastane, ko ženska vso svojo pozornost usmeri le še v otroke. Zato se moški lahko počuti zapostavljenega ali pa meni, da je s tem, ko je postal semenodajalec, prenehal izpolnjevati vlogo v vašem življenju. Vzgoja otrok pobere veliko energije in časa, toda najbolj drobne malenkosti in pozornost ter nežnost bosta vašega moškega opomnila, da je še vedno številka ena v vašem življenju. Na začetku ali koncu dneva ga poljubite in objemite, obvezno si vzemita tudi čas samo za vaju dva.

4. Ni več seksa

Fizična bližina je pomemben del vsake zveze. Čeprav se časi spreminjajo in imajo posamezniki lahko več ali manj libida, načeloma drži, da imajo moški več potrebe po seksu ter intimni bližini. Če vajine potrebe niso usklajene, se potrudite, da skleneta kompromis. Poskusite razumeti njegove potrebe in želje, namesto, da ga obsojate. To ne pomeni, da se mu boste podrejale, ampak samo, da se postavite v njegovo kožo. Sploh pa… seks koristi tudi ženskam, zlasti tistim pod stresom, zato naj glavobol ne bo izgovor. Bodite raje vesele in zadovoljne, da si vas vaš moški še vedno vroče želi! Tiste, ki so brez seksa, a ne po lastni izbiri, bi bile z veseljem na vašem mestu.

D. S.

Foto: Japan Times, Kurir.rs, eHarmony, The Great Courses Daily, Charles Sledge


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam