4 sanjske destinacije za ljubitelje zimske idile!

19. januar 2023

4 sanjske destinacije za ljubitelje zimske idile!

19. januar 2023

Velika večina raje potuje v tropske kraje na poletne temperature. A če ste med tistimi, ki imajo raje sneg, imamo za vas nekaj odličnih lokacij.

Čeprav je v turizmu vse bolj prisotna težnja po ustvarjanju najbolj zaželene ponudbe skozi vse leto, so nekateri kraji preprosto ustvarjeni za zimske počitnice.

Že ob misli na Islandijo, skandinavske države ali italijanske Alpe je vse povezano z uživanjem v snežnem sijaju. Kaj lahko doživite to zimo, če skrbno načrtujete svoje zimske izlete, si lahko ogledale v nadaljevanju.

Glamping na Finskem

Čeprav je na Finskem veliko impresivnih krajev, ki so ustvarjeni za popolne zimske počitnice, je naše priporočilo obisk Kakslauttanen Arctic Resort. Vas steklenih iglujev sredi gozda ustvarja učinkovito doživetje polarnega sija.

Predstavljajte si ta občutek, ko vidite krajino z neresničnimi barvami in drobnimi steklenimi bivališči, ki izžarevajo toplino in iskrivo energijo. Tu se boste sprostili, a tudi zabavali, saj so dnevne aktivnosti na snegu na Finskem bolj razburljive kot kjerkoli drugje na svetu.

Lahko se preizkusite v sankanju, druženju s severnimi jeleni in haskiji, v bližini pa so tudi smučišča, kjer se lahko preizkusite v tem zelo priljubljenem zimskem športu.

Modra laguna na Islandiji

Edinstvena Modra laguna leto za letom privablja na tisoče obiskovalcev, ki komaj čakajo, da obiščejo Islandijo in začutijo mešanje mraza s toploto ter sproščujočo kopel na prostem. Globina Modre lagune sega do 2000 metrov in nudi neponovljiv občutek pri 39 stopinjah Celzija.

Zato je vedno izbira številka ena pravih hedonistov. Ti geotermalni vrelci se nahajajo le dvajset kilometrov od letališča, zato ni redko, da je Modra laguna prva točka na poti številnih popotnikov.

Ledeni hotel na Švedskem

Ledeni hotel na Švedskem je eden najlepših namestitvenih objektov ne le na Švedskem, ampak na celem svetu. Njegova posebna notranjost le redkokoga pusti ravnodušnega. Zgrajena je iz stotin ton ledu in snega in deluje kot filmska kulisa ledene pravljice.

Vsako leto ga odprejo decembra, ves november pa potekajo intenzivna dela, da bi ga spremenili v impozantno ledeno okolje. Ponujajo dvo- in triposteljne sobe, ki so ogrevane, zato je ta hotel dobra izbira tudi za tiste, ki ne marate mraza.

Križarjenje po Antarktiki

Križarjenje po Antarktiki je posebna avantura, ki vključuje dele držav Rusije in Kanade, področja Aljaske, Grenlandije, Islandije, Laponske, Svalbarda in Arktičnega oceana.

Impresivne ledene širjave, doživete iz oceana, so turistična zgodba, ki navdušuje vse več ljubiteljev premičnih potovanj. Hkrati pa so križarke, ki omogočajo takšna doživetja, izjemno edinstvene in omogočajo hedonizem, ki ga nismo deležni pogosto.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic