Štiri slabe navade, ki vodijo v konec zveze ali vsaj v prevaro

03. april 2024

Štiri slabe navade, ki vodijo v konec zveze ali vsaj v prevaro

03. april 2024
Foto: Instagram @shepelevich

Štiri slabe navade, ki vodijo v konec zveze ali vsaj v prevaro

03. april 2024

Strokovnjaki za odnose opozarjajo, da partnerstva propadejo zaradi enega od navedenih razlogov.

Vsaka ljubezenska zveza je drugačna, toda v vsakem partnerstvu ali resni zvezi se pogosto ponavljajo enaki ali podobni vzorci obnašanja.

Ko ‘medeni meseci’ minejo in se zaljubljenost poleže, hormoni pa nehajo ustvarjati trepetajoče metuljčke v trebuhu, se začne nova faza partnerskega odnosa. Tako eden kot drugi se začneta v zvezi počutiti varno, to vodi v predvidljivost položaja, a nekateri ob tem pozabijo na dejstvo, da se je treba za partnerja/partnerko truditi še naprej. Vsak dan znova.

Foto: Instagram @franelle

Ne pozabite, da se želi vsak od nas počutiti cenjenega in ljubljenega ter tudi spoštovanega. Kajti pomanjkanje truda in vlaganja v zvezo vodi v ločitev, razhod ali kot vmesno postajo v prevaro.

Strokovnjaki za medosebne odnose opozarjajo, da zveze propadejo zaradi enega, večih ali celo vseh štirih spodnjih razlogov:

  1. Pomanjkanje komunikacije

Razumljivo je, da smo vsi utrujeni od napornega dneva v službi, toda to ni opravičilo, da s partnerjem komunicirate samo še preko mobilnega telefona, ali pa ga, ko pride domov, izključite ter ignorirate.

Bi si želeli, da ima nekdo drug tak odnos do vas? Kako se počutite, ko svoje besede mečete kot bob ob steno in ne dobite nazaj odziva? Morda se druga oseba v vajini zvezi sploh ne zaveda, kaj počne narobe, zato morate to težavo rešiti – s pogovorom!

Foto: Instagram @shepelevich
  1. Pomanjkanje časa

Pridejo dnevi, ko nimate časa niti v miru pojesti obroka. Se zgodi. Ni človeka, ki ne bi tega vsaj enkrat ali celo večkrat doživel. Toda, če se to kar naprej ponavlja, ste v težavah, s tem pa tudi vaša zveza.

Vsak par mora najti oziroma si vzeti čas, ko se posvečata samo drug drugemu. Naj bo to sprehod, večerja v dvoje ali ogled filma. Pomembno je, da občutita, da sta res skupaj.

  1. Previsoka pričakovanja

Ste sami popolni? Ne? Zakaj torej od partnerja pričakujete popolnost? Seveda je treba imeti kriterije, najprej za izbiro partnerja, potem pa sproti videti, ali se vajina pričakovanja ujemajo, toda včasih se ne zavedamo, da smo pri tem do partnerja premalo realistični.

Morda bo partner samo zaradi vas spremenil določene navade, ki vam niso všeč, toda ne pričakujte čudežev. Z drugimi besedami: ko ste zaljubljeni, ne vidite prave slike o človeku. Če vam nenadoma nič na partnerju ni več všeč, pomeni le, da ste slabo izbrali že na samem začetku zveze. Taka ‘ljubezen’ pa je zelo vprašljiva.

Foto: Instagram @michellesalasb
  1. Dolgčas

Se vam zdi res super ideja, da se cel dan nista videla, niti slišala, potem pa se uležeta v isto posteljo in vsak na svojem telefonu preverjata družbena omrežja? Namesto da ga označujete na fotografijah in drugim razlagate, kako sta srečna, ga raje v živo objemite in poljubite ter ga vprašajte, kako je preživel dan.

Predvsem pa ne bi bilo slabo, da bi se vsaj sem in tja spomnili, kako ste se ob svojem partnerju ali partnerki počutili prve tedne in mesece, ko ni bilo še niti sence dvoma, kaj šele opisanih slabih navad.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic