fbpx

4 stilske napake, ki vam uničijo še tako dober ‘outfit’!

Moda, Novice

Ko se zjutraj oziroma kadarkoli že odpravljate od doma, preverite, ali niste nehote zagrešile eno od naslednjih napak pri oblačenju oziroma sestavljanju garderobe.

Na našem portalu vam večkrat postrežemo s koristnimi nasveti, kako lahko izboljšate svoj modni videz in izbrane kombinacije oblačil, obutve ter modnih dodatkov: skratka, kako sestavite kar se da odličen ‘outfit’, v katerem se ne le počutite boljše, ampak tudi naredite brezhiben vtis na okolico.

Tokrat pa želimo pozornost usmeriti na najpogostejše napake, ki jih morda delate nezavedno in nehote, a z njimi žal uničite še tako dobro izbran in skrbno domišljen modni slog! Ko se zjutraj oziroma kadarkoli že odpravljate od doma, preverite, ali niste zagrešile eno od naslednjih napak pri oblačenju oziroma sestavljanju garderobe.

1. Zmečkano oblačilo

 

Bluza, srajca ali nova obleka – ne glede na to, kako zelo je v trendu, ne bo videti dobro, če je ne boste pred nošenjem zlikale. Obstajajo tudi sodobne tkanine in materiali, ki se ne mečkajo, zato s temi kosi oblačil ne boste imele težav. A še vedno je treba večino oblačil zlikati, lepo zložiti ali obesiti na obešalnik, da se ne mečkajo.

2. Vidne naramnice nedrčka

V sodobnem času, ko je nekako vse dovoljeno, jo boste ‘odnesle’ tudi s to modno napako. Vseeno pa pravila dobrega stila in ustreznega oblačenja zahtevajo, da majico ali vrhnje oblačilo, ki razkriva del spodnjega perila, barvno, stilsko in s pravilnim izborom modela uskladite z modrčkom.

Nekaj časa je sicer veljalo, da lahko, v kolikor nosite top, ki razkriva ramena, običajne naramnice na nedrčku zamenjate s prozornimi iz ‘nevidne’, brezbarvne gume ali silikona. Modni stilisti dandanes to odsvetujejo: priporočajo, da raje oblečete modrc brez naramnic, ki pa vseeno prsim da ustrezno oporo.

3. Umazana obutev

Od nekdaj je veljalo in še zdaj drži: umazani čevlji uničijo vsak modni videz, obenem svetu sporočajo, da ste zanikrni in leni. Tudi, če ste obutev umazale na poti do službe ali izbranega dogodka, imejte s seboj posebne vlažne robčke za nego obutve, s katerimi boste najljubše čevlje v trenutku očistile.

4. Madeži od ličil ali pudra na oblačilu

Ko ste v trgovini preizkušale nove modne ulove, na koncu najbrž niste kupile tistega, ki je bil umazan od pudra ali šminke, ker ga je pred vami preizkušala neka nemarnica. Tudi same boste v družbi pustile kaj klavrn vtis, če se boste med ljudi podale v oblačilu, ki je zamazano z make upom ali ima na ovratniku odtise od pudra.

 

 

Foto: Index.hr, Pinterest, Instagram, Sariety, Evening Standard, Bustle

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam