fbpx

4 stvari, ki jih lahko naredite, da se zjutraj počutite sveže!

Fit, Lepota, Lifestyle, Nega telesa, Prva stran, Zanimivosti

Ste zjutraj ponavadi utrujeni? Preizkusite naslednje nasvete in kmalu boste vzljubili zgodnje ure dneva.

Avtorica: Dragica Sušnik

Vsak človek ima del dneva, ki mu je še posebej ljub. Nočna sova tako ne bo nikoli razumela kolegov, ki so jutranji ptiči in že navsezgodaj sveži, kot da so šli spat s kokošmi. Vse to poznamo tudi iz svojih izkušenj. Radi gledate serije pozno v noč, premami vas knjiga, pa greste pozno spat in zjutraj je težko vstati za v službo ali kam drugam.

Če kdaj, potem je poletje pravi čas, da ‘resetirate’ svoje navade in si nastavite zgodnjo jutranjo budilko. Kdor svoje telo nenehno obremenjuje z nezdravimi navadami in pomešanimi vzorci spanja, bo že dopoldne v službi komaj funkcioniral, popoldne pa malodane prespal. Dolgoročno to ni v redu, človek je narejen tako, da ima zjutraj največ energije. Če je nimate, si pomagajte z naslednjimi 4 koraki, prav vsi dokazano delujejo in imajo blagodejen učinek na zdravje!

1. Tuširajte se drugače

Preizkusite tehniko knajpanja, topli vodi naj sledi hladnejša in potem zopet topla, skoraj vroča. Ponavljajte deset minut, dokler ne začutite, da se je prekrvitev izboljšala, koža pa prijetno ščemi. Kupite si masažni nastavek za prho, ki vas bo s svojim curkom zagotovo osvežil in vas prebudil.

2. Nekaj minut si vzemite za telovadbo

Ali je prva stvar, ki jo naredite zjutraj, čekiranje družbenih omrežij, kot so Facebook, Instagram in Twitter ali pregledovanje e-pošte? Pozabite na to in si vzemite deset minut za raztezanje ter telovadbo. V kolikor menite, da nimate časa, preizkusite 7-minutni či gong čudež slovitega zdravilca Leeja Holdena, ki ga najdete tukaj. Če je uspel prepričati lenobo, kot sem jaz, bo tudi vas. Ne pozabite raztegniti mišic in prebuditi hrbtenice tudi med delovnim časom, sploh, če večino časa sedite za računalnikom ali na sestankih.

3. Osvežite se s pravo pijačo

Hidratacija oziroma vlaženje telesa od znotraj je nujna, če se hočemo počutiti zdrave in polne energije. Navadna voda je seveda odlična za čiščenje organizma, še boljša pa bo, če ji dodate narezane rezine sveže kumarice, limone, pomaranče, ingverja ali kivija, koščke opranega sadja pustite nekaj časa namočene v vodi. Enako lahko storite z lističi sveže mete. Že sam pogled na tako ‘bovlo’ vas bo prebudil! Ker z vodo rasztrupljamo telo, je pitje vode takoj zjutraj obvezno. Temu lahko sledi osvežujoč smoothie iz sadja in proteinov ali lahek zajtrk.

4. Spremenite rutino

Najboljša jutranja budnica? Brez dvoma sta to vlažni pasji smrček in iskriv pogled kosmatinca

Rutina? Proč z njo! Tako, kot oglas, ki nas vabi k spremembam, tudi vi dajte življenju dugačen ritem z uvedbo novih navad. Uprite se temu, da kar naprej preverjate svoj telefon in gledate v zaslon. Začnite dan z dolgim sprehodom, še posebej, če imate psa (tudi pes vam bo hvaležen za več časa, ki ga lahko zjutraj preživi z vami). Zalijte balkonske rože, usedite se in glejte nekaj minut v zelenje, preden odhitite v službo ali se z avtom podate v gnečo na obvoznici in delovni stres.

 

Foto: YouTube, Pinterest, Huffington Post, Reader’s Digest, ADDittude


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam