fbpx

4 teme, o katerih bi se morali vsak dan pogovarjati s partnerjem

Odnosi, Prva stran

Tudi prepiri so zdravi.

Brez dobre komunikacije ni dobrega odnosa in izogibanje določenim temam lahko povzroči dolgotrajno škodo partnerskemu razmerju. V nadaljevanju si preberite, katerim temam bi morali vsak dan nameniti nekaj pozornosti.

1. Težave

Težave v službi, prepir s sestro, večni boj z otroki glede šole, pospravljanja ali na splošno slab dan. Zaupajte partnerju svoje težave in spodbudite ga, da vam on zaupa svoje. Tako bosta razvijala trajni občutek bližine, zaupanja in vedela, da sta skupaj tudi, ko ne gre vse kot po maslu.

2. Cilji in načrti

Odprto se pogovorite o svojih načrtih in ciljih, majhnih in velikih, saj boste na ta način dobili motivacijo, da se jih resnično lotite. Ne zadržujte jih v sebi, saj vam je partner lahko v veliko podporo in vam pomaga pri njihovem doseganju in seveda obratno, tudi vi ste lahko partnerju v pomoč. Načrtujta skupne dejavnosti, saj je ravno pomanjkanje časa za skupne interese, eden glavnih krivcev za težave v zvezah.

3. Zdravje

Včasih skrivamo svoje zdravstvene težave pred partnerjem, saj ga ne želimo obremenjevati, ampak, zdravje mora biti vedno na prvem mestu in o tem se morate pogovarjati s partnerjem.

4. Lepi spomini

Strokovnjaki verjamejo, da bi se morali vsakodnevno spominjati lepih skupnih trenutkov, se nasmejati, saj taki pogovori ustvarjajo pozitivno energijo in pogosto opominjajo na lepo preteklost, ki jo imata s partnerjem, ter s tem okrepite vajino povezanost.

PLUS nasvet: Tudi prepir je oblika komunikacije v ljubezni. Zato v sebi ne zadržujte negativnih čustev, misleč, da bi ta lahko povzročila propad zveze.

 

Foto: Giffy, Pexel


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam