fbpx

4 vprašanja o uspehu, ki si jih uspešni ljudje vedno zastavljajo

Lifestyle, nasvet, Zanimivosti

Nekateri iščejo uspeh na delovnem mestu, drugi doma ali v medosebnih odnosih. Uspeha ni moč izmeriti, zato univerzalne opredelitve ni. Zanesljivo pa je, da uspešni ljudje za svoj uspeh garajo.

Vak dan nas obkrožajo zgodbe o uspehu. Nekateri jih sumničavo opazujejo, češ, kako nekaterim ljudem uspe prav vse, česar se lotijo.

Znano je, da uspeh ne pride sam. Zanj je treba trdo delati in se boriti ter se spopasti s preprekami. Ves čas pa si je treba tudi zastavljati prava vprašanja. Katera so tista, ki si jih postavljajo uspešni ljudje?

1. Uspešni ljudje se vprašajo: kaj je uspeh?

Nekateri iščejo uspeh na delovnem mestu, drugi doma ali v medosebnih odnosih. Uspeha ni moč izmeriti, zato univerzalne opredelitve ni. Zanesljivo pa je, da uspešni ljudje za svoj uspeh garajo. Zato najprej napište svojo definicijo uspeha in ga opredelite, koliko le je možno. Nato pripravite strategijo, kako si boste vizualizirali pot do uspeha. S pomočjo ‘možganskega načrta’ boste lažje dosegli posamezne etape in na koncu še cilj.

2. Vodja ali sledilec?

Tako rekoč vsak človek je nadarjen vsaj za nekaj. Ponavadi pa spadamo v eno od kategorij: smo vodja ali pa nam je bolj prijetno slediti navodilom drugih. Na to vprašanje si odgovorite iskreno. Uspešni ljudje se zavedajo svojih prednosti in slabosti.

3. Kako ohraniti navdih?

Motivacija, kreativnost in sveže ideje nas voidjo k uresničitvi želja in sanj. Knjige, časopisi in družbena omrežja, kot je Pinterest, so nenehen vrelec zamisli. Če si lahko privoščite potovanja in se gibljete med navdihujočimi ljudmi, vam bo tudi to pomagalo obuditi svojo domišljijo.

4. Kateri je plan B za neuspeh?

Tako kot uspeh je treba definirati tudi njegovo nasprotjo, torej neuspeh. Razmislite, kaj bi vam ga lahko preprečilo doseči in si vnaprej zamislite scenarij.

Vsega ne moremo predvideti, vendar je dobro, da imamo plan B in ljudi, na katere se lahko vedno zanesemo, če nam pot do uspeha nekaj prepreči in se moramo lotiti podviga znova ali si zastaviti drug cilj.

D. S.

Foto: Instagram, Incimages


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam