fbpx

5 dejstev, ki jih niste vedeli o pevki Beyoncé!

Dogodki, Lifestyle, Odnosi, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Vsak njen korak, tako javno kot zasebno, spremljajo milijoni radovednih opazovalcev. “Queen Bey” nas ves čas drži v negotovosti, ne le z izjemnimi odrskimi nastopi, ampak tudi zato, ker o svojem zasebnem življenju pretežno molči.

Vseeno pa smo izbrskali pet stvari o njej, ki vas utegnejo zanimati. Beyoncé Giselle Knowles-Carter se je rodila 4. septembra 1981. v Houstonu, v državi Teksas. Že kot majhno dekletce je nastopala po ZDA, svetovno slavo pa je dosegla kot članica skupine Destiny’s Child. Leta 2003 je začela s pevsko solo kariero in se okronala le še z večjimi uspehi.

Ni čudno, da ji mediji praviji Queen Bey, Kraljica Bey, slednje je okrajšava za njeno ime Beyoncé. Ker o zasebnosti pogosto noče razpravljati z mediji, so vsi le še bolj radovedni, kako živi, Beyoncé pa je zaradi svoje nadarjenosti in zagnanosti navdih številnim ženskam po svetu.

Beyoncé in njen mož Jay-Z na naslovnici novega in skupnega albuma

V nadaljevanju preberite 5 manj znanih dejstev o pevki, ki smo jih izbrskali ob izdaji novega albuma z naslovom Everything is love, ki ga je naredila s soprogom, reperjem Jay-Z-jem.

# Priimek kot ime

Pevka z mamo Tino

Da bi uspeli v svetu slave, si mnogi izvajalci spremenijo ime in priimek ali celo oboje. No, to ne drži v primeru Bey, saj je njeno ime Beyoncé variacija Beyincé, kar je dekliški priimek njene mame Tine. Ob neki priložnosti je Beyoncéin stric dejal:

“Tina je menila, da v naši družini ni dovolj moških, zato je hčerki dala ime Beyoncé, ki je pravzaprav naš družinski priimek.”

# Odkrivanje talenta

Njene vokalne sposobnosti je odkrila učiteljica plesa Darlette Johnson.

“Pela sem neko pesem, Beyoncé pa jo je dokončala. Ostala sem brez sape, ko sem jo slišala. Na začetku je bila sramežljiva, ker pa sem ji obljubila, da dobi dolar od mene, je začela peti. Nato sem njenim staršem povedala, da mala fenomenalno poje in da bi bilo res škoda, če je ne bi poslali k uram petja,”

je povedala o Beyoncéinih začetkih ženska, ki se ji lahko zahvalimo za še en izjemen pevski glas tega sveta.

# Dobrodelnost

Celoten honorar od filma Cadillac Records je pevka poklonila ustanovi za zdravljenje odvisnosti v Brooklynu. Zaradi srečanja z eno od žensk, ki se je borila z odvisnostjo, je ugotovila, da vsak od nas bojuje kakšno bitko. Odvisnost od drog in tablet je še vedno družbena stigma, kar pa se mora spremeniti, je menila pevka.

# Simbolika številke 4

Nekako vse v Beyoncéinem življenju je povezano s številko 4. Rodila se je 4. septembra (po horoskopu torej devica), poročila pa se je 4. aprila (kar dve štirici skupaj). Še dodatna zanimivost: Beyoncé in njen mož Jay-Z sta si dala vtetovirati številko 4 v rimskem zapisu IV na prstanec leve roke (tako torej – še ena štirica, saj je prstanec četrti prst na roki…), številka se skriva pod njunima poročnima prstanoma.

# Najbolj gledan prenos v zgodovini mreže MTV

Trenutek, ki se je zapisal v zgodovino in Guinessovo knjigo rekordov

Med izvajanjem pesmi Love on Top na podelitvi MTV nagrad leta 2011 je Beyoncé sporočila svojim oboževalcem, da je noseča.

“Z vami želim deliti ljubezen, ki raste v meni,”

je ganljivo povedala občinstvu.

Ta video posnetek je najbolj gledan v zgodovini televizijske glasbene mreže MTV in se je uvrstil v Guinessovo knjigo rekordov kot videozapis, ki je na Twitterju zabeležil največ delitev na sekundo.

 

D. S.

Foto: YouTube, Pinterest, Refinery29, MTV


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam