fbpx

5 enostavnih korakov, ki vam bodo izboljšali življenje

Lifestyle, Novice, Odnosi, Prva stran

Za odločitve in spremembe, ki pozitivno vplivajo na naše življenje, k sreči ni nikoli prepozno.

Ste si že večkrat porekli: “Jutri pa res začnem”? Potem le berite naprej, saj vam prinašamo življenjske nasvete, kako svoj odnos spremenite v “Danes začnem!”.  Za korake, ki pozitivno vplivajo na vaše življenje, namreč ni nikoli prepozno.

Pozabite na novoletne zaobljube (no, najbrž ste že… tako, kot večina). Vsak dan je primeren za nov začetek. Vse, kar morate storiti, je to, da pazljivo poslušate, kaj vam šepeta notranji glas. In če vam ta šepeta, da bi lahko nekaj spremenili na boljše, potem niste po naključju naleteli na ta članek.

Nalijte si kozarček vina in se sprostite, osvobodite se stresa in si recite: Že nocoj začnem, jutri je moj prvi dan in vse bo drugače! Pred vami je 5 korakov do spremembe, vsak od njih prispeva k večji kakovosti življenja.

1. Telesna aktivnost

Še vedno velja, da zdrav duh biva v zdravem telesu. Ni vam treba takoj v telovadnico dvigovat uteži, ampak začnite postopoma. Denimo s hojo. Potem hodite vse več in vse pogosteje. Zatem vključite še 15 minut vaj na sobnem kolesu ali posebne vaje za učvrstitev trupa (t.i. ‘planking’). Koristi telovadbe so številne in šele, ko se boste telesno začeli udejstvovati, vam bo postalo jasno, kaj ste zamujali in kako močno se je sedaj izboljšalo vaše počutje.

2. Prehranjujte se bolj zdravo

Vedno je kje kakšna skušnjava, denimo avtomat s sladkimi in slanimi prigrizki, ali pa so že za vogalom prazniki, ko pride prav vsak izgovor, da se najemo izvrstne hrane. Vendar je prav sedaj tudi trenutek, da svoje telo očistite strupov in se začnete prehranjevati bolj zdravo. Recimo, zmanjšajte količino ogljikohidratov, ki ste jim izpostavljeni vsak dan in tako dajte organizmu priložnost, da se prečisti. Počutje se bo bistveno izboljšalo, spremembe bodo vsak dan bolj opazne.

3. Zavržite stvari, ki jih ne potrebujete

Z eno besedo – čiščenje. Zdaj ali nikoli! Očistite svojo delovno mizo, garderobno omaro, zavrzite vse nepotrebno, kar vam jemlje prostor in česar v življenju več ne potrebujete. Da, tudi odnosi z drugimi ljudmi so na tem seznamu… Naredite temeljito ‘čistko’, s tem bodo v vaše življenje vstopile nove in boljše stvari oziroma situacije.

4. Naredite svoj ‘mentalni zemljevid’

Gre za neke vrste graf, ki prikazuje ideje in razmišljanje na kreativen način. Ta shema ali diagram, kakorkoli že ga poimenujete, naj vsebuje nekatere od bistvenih ciljev, ki ste si jih zastavili do konca leta. Tako boste dobili bolj jasno slikovno predstavo in orientacijo, da lažje spremljate svoj napredek in proces, ki pelje do njega.

5. Recite si: Ah, k vragu!

Da, prav ste prebrali. Včasih je treba preprosto vse nekam poslati in si dejati: Briga me! Manj, kot vas skrbi, boljše za vas. Včasih je pač res treba vzklikniti ta stavek in dvigniti roke – od nečesa, česar ne morete spremeniti. Poskusite in videli boste, da tudi ta korak deluje.

 

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram, Yahoo, LifeStyles, Pxhere


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam