fbpx

5 frizur, ki nas bodo osvojile v letu 2018

Lepota, Novice, Prva stran

Najbolj zaželene frizure bodo navdih poiskale v t.i. grunge slogu.

Vsaka doba in celo vsako leto prinesejo kaj novega na področju modnih smernic in nič drugače ni s pričeskami, ki prav tako doživljajo svoj revival oziroma ‘come-back’. Kaj se torej v naslednjem letu ponovno vrača na naše glave?

Novo leto, ki se začne že čez nekaj dni, bo navdušilo predvsem vse nostalgike in romantične duše, ki hrepenijo po nekdanjih (baje boljših) časih in so ljubitelji vintage mode. Zanesljivo jim bo všeč slog, navdahnjen s preteklostjo in predvsem vintidž modni dodatki za lase, ki bodo absolutni hit leta 2018.

slog pričesk na modni reviji John Galliano za pomlad-poletje 2018

Najbolj zaželene frizure bodo navdih poiskale v t.i. ‘grunge’ estetiki oziroma kulturi, vračajo pa se tudi nekoliko drugačen način striženja in že omenjeni (modni) dodatki za lase. Poglejmo si 5 navdihujočih pričesk za leto 2018.

1. Nirvana blonde

Selena Gomez

Najbrž se ta frizura imenuje kar po kultni glasbeni skupini Nirvana, ki je, kot je znano, utemeljila ‘grunge’ gibanje. Plavolaske bodo prišle na svoj račun. V trendu bo platinasto blond barva las, ki je samo pri korenu las nekoliko temnejša. Zvezdnice že prisegajo na t.i. Nirvana Blonde barvo, med prvimi, ki jo nosi, pa je ameriška pevka Selena Gomez.

2. Kratke resice

Striženje na resice je vedno modno, v prihodnjem letu pa bodo resice dobile bolj zabavno, dekliško verzijo, saj bo fru-fru z resicami segal samo do polovice čela. Resice bodo torej krajše in slajše.

3. Sproščeni prameni

Razmršeni lasje in prameni s topimi resicami, ki dajejo videz, kot da ste pravkar razkuštrane vstale iz postelje, bodo kot nalašč za vse ženske, ki jim je pri srcu sproščen in ležeren šik. Slog je nadvse ‘francoski’ in obenem preprost za vzdrževanje.

4. Visok čop

Konjski rep oziroma visok čop je večna klasika na področju frizur. V letu 2018 ga bomo nosile na številne načine, vsaka interpretacija te nadvse praktične pričeske bo zadela v polno.

5. Vintage frizure in retro modni dodatki

Priča bomo velikemu povratku pletenic, francoskih kit, fig, bujnih in polnih frizur, dodale jim bomo opazne elastike, trakove, sponke in še marsikaj, kar smo pred leti že pospravile v predale, misleč, da je ta trend mimo. Te smernice smo najprej opazili na modnih pistah, v letu 2018 pa bodo osvojile tudi ulice.

 

Foto: Sabi News, Teen Vogue, Sight Management, Harper’s Bazaar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam