fbpx

5 knjig, ki vas bodo (dejansko) motivirale

Lifestyle, Novice, Prva stran

Za vas imamo pet knjig, ki vas bodo inspirirale in motivirale! 

V jesenskih dneh se prebujajo knjižni molji!

Topla odejica, skodelica čaja in jesensko deževje … Zveni precej idilično, manjka vam le še dobra knjiga! Žal pa si v resnici premalokrat vzamemo čas za knjigo, saj se je po napornem dnevu najlažje zlekniti na kavč in prižgati televizijo. Knjiga širi obzorja in izboljša našo koncentracijo. Ste vedeli, da listanje knjižnih strani pred spanjem tudi blagodejno vpliva na nas? Za vas imamo pet knjig, ki vas bodo navdihnile in motivirale!

1. Razmišljanje, hitro in počasno, Daniel Kahneman

V izvirniku Thinking, fast and slow, ki je velika uspešnica po vsem svetu, nas pisec, priznani profesor, psiholog in dobitnik Nobelove nagrade za ekonomijo, popelje na prelomno popotovanje po našem mišljenju, kjer nam (na začetku) predstavi dva osnovna načina človekovega razmišljanja. Kahneman nazorno analizira, kdaj lahko in kdaj ne smemo zaupati svoji intuiciji. V knjigi so predstavljeni poučni vpogledi v proces nas¬tajanja odločitev, ki so nato preslikani v naše zasebno in poklicno življenje. Zabavna in poučna knjiga, ki vas bo (prijetno) presenetila! 

2. Chasing Slow: Courage to Journey Off the Beaten Path

Knjiga, ki zaenkrat še ni prevedena v slovenščino, je pa na voljo tudi v slovenskih knjigarnah in je priljubljena predvsem čez lužo. Kaj naredite, ko imate vse, kar ste si kdaj želeli, svet vas obožuje in se zgleduje po vas, uspeh pa je vaše drugo ime … in še vedno niste srečni, se ne počutite izpolnjeno? Pisateljica Erin Loechner raziskuje ta paradoks in išče odgovor na večno vprašanje. Knjiga, ki bo osvežujoče ponudila nov način razmišljanja in vas zapeljala s starih rutin.

3. Pijevo življenje, Yann Martel

Knjiga, ki bo razširila vaše obzorje in jo boste posrkali, hkrati pa opomnila na lepoto življenja. Pijevo življenje je pripoved o dečku, sinu lastnika živalskega vrta, ki ve vse o živalih in je obenem iskren pripadnik treh različnih veroizpovedi. Ko s starši potuje v Kanado, doživi brodolom in se znajde v reševalnem čolnu sam – z velikim bengalskim tigrom. Začne se dolga, naporna in slikovita pustolovščina, v katero mora deček vpreči vse svoje znanje in iznajdljivost … Avtor je za knjigo leta 2002 prejel prestižno Bookerjevo nagrado za najboljši roman v angleškem jeziku. Mi ji damo oceno 5! 

4. Ikigaj, Francesc Miralles in Hector Garcia

Zakaj nekateri ljudje vedo, kaj hočejo, in živijo polno, drugi pa izgubljajo tla pod nogami? Japonci so prepričani, da je eden ključnih elementov ikigaj – nekateri so ga našli in se ga zavedajo, drugi ga še vedno iščejo. Imeti jasno določen ikigaj, veliko strast, prinaša zadovoljstvo, srečo in daje smisel življenju. V trenutku, ko odkrijemo razlog bivanja, se najbolj rutinsko opravilo spremeni v srečen tok. Namen te knjige je, da najdete svoj ikigaj. Kdor ga najde, ima vse, kar potrebuje za dolgo in srečno življenje. Veselo potovanje!

5. Ljubezen na terapiji – Vodnik do srečnega partnerstva

Čisto sveža knjiga slovenske avtorice, družinske in partnerske terapevtke dr. Veronike Podgoršek, ki je pri nas že dobro poznana. Vodnik po ljubezni je knjiga za vse, ki želijo biti srečni – ali še srečnejši – v ljubezni, in pravzaprav obvezno čtivo za vse, ki se radi poglabljajo v globine svoje duše. Na osnovi svoje dolgoletne terapevtske prakse, obdela teme, kot so: zaljubljenost, ljubezen, intimnost, komunikacija, odgovornost zase, otroci, spolnost, družinske finance, izgube, tipi afer in podobno. Bogata teoretska izhodišča so ilustrirana s praktičnimi primeri, v katerih se bo našel sleherni bralec, besedilo pa je poljudno in življenjsko.

Upam, da ste dobili nekaj knjižnih idej in motivacije! Želimo vam prijetno branje ob krajših, a lepih jesenskih dneh!

vir foto: Googlel


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam