fbpx

5 komentarjev na račun zunanjega videza, ki jih nihče ne mara slišati!

Lepota, Prva stran

Resnično življenje ni lepotni editorial iz revije, saj smo samo ljudje. Vseeno pa svoja opažanja o naslednjem raje zadržite zase.

Ko obveznosti pritiskajo z vseh strani in čas neusmiljeno odteka med prsti, pač ne moremo dajati videza kot iz škatlice. To uspeva samo ženskam (in moškim) v reklamah in na televizijskem ekranu ali v filmu. Resnični ljudje smo nepopolna bitja, ki se znojijo, ki si nimajo vedno časa oprati las in narediti popolne frizure.

Po tihem vsi vemo: samo tisti z veliko časa in obenem denarja lahko dajejo videz nadčloveške brezhibnosti. Zaradi nerealnih pričakovanj, ki nam jih vsiljuje lepotna industrija in predvsem oglasi, pa se hitro počutimo nepopolni in nas je sram, čeprav se zavedamo, da nismo roboti. Kakorkoli, ko se najde še nekdo s pomanjkanjem empatije, osnov bontona in socialnega čuta, se lahko naš občutek nezadostnosti pomnoži, če nam vrže mnenje o našem videzu v obraz ob najbolj neprimernem trenutku.

Se nočete zameriti drugim? Potem jim raje ne očitajte naslednjega oziroma ne opozarjajte na pomanjkljivosti videza. Tu je 5 največjih tabujev.

# Dlake na obrazu (“Imaš brke?!”)

Ko želite ostati v dobrih odnosih z žensko, ji ne omenjajte dlak na obrazu, kajti taki komentarji se zlahka razumejo kot očitki, da ima ženska preveč testosterona, da je, skratka, možača. Nekaj podobnega Friedi Kahlo. Zelo dobro se spomnim, kako sem vsakič znova skoraj trpela, ko sem gledala prijateljico v njeno neverjetno poudarjeno brkato linijo nad zgornjo ustnico.

Spraševala sem se: kaj res ne opazi tega sama v ogledalu? Kako lahko hodi okoli s temi brki? Še ni slišala za depilacijo z voskom ali vsaj za pinceto? Potem pa sem si dejala: če njenega ljubimca ne moti, zakaj bi motilo mene. Čez dobro leto dni je očitno sama opazila, da je treba nekaj ukreniti z zares vpadljivo poraščenim predelom pod nosom. Jaz pa se ji na srečo nisem zamerila, ker sem mnenje zadržala zase.

# Znojni madeži na obleki (“Ej, zašvical si ful!”)

Ja, živimo v dobi, ko res ne manjka deodorantov, a kljub temu se zgodi, da hitimo in se preznojimo, sploh poleti. Takrat se izdajalski madeži pod pazduhami in prsmi širijo vse bolj in bolj, ponavadi potencirano z našo skrbjo, da bomo še bolj zamudili ali z opažanjem, da je tisti drugi za mizo opazil te nesrečne znojne kroge na majici. Kakorkoli, znojenje še ne pomeni, da smrdimo in prav nihče noče slišati, da je znojen in smrdljiv pacek, ki je ‘zašvical ful’.

Zdaj pa dve prigodi na to temo: prva, ko sem s zadovoljstvom (in kajpak brez besed) opazovala samovšečnega moškega, s katerim sva razčiščevala za nazaj; to, da je zamujal na zmenek, mi je povsem kompenziralo zadovoljstvo, da je prišel v svojem odprtem avtomobilu do bara temeljito ‘prešvican’ pod pazduhami.

Prigoda številka dve: ko mi je tisti, ki sem ga jaz dala na čevelj, vrgel naprej, da sem se usedla v njegov avto preznojena. Ni se izšlo dobro, očitno. Ljudje smo zamerljiva bitja, ženske sploh.

#Prhljaj (beri: nekomu z ramen odstranjujete drobne bele pikice)

Malokatera kretnja je tako brezobzirna, kot prav ta. To si lahko dovoli mati, pa še to nekje do polnoletnosti otroka. Nihče vam ne bo hvaležen za to gesto, verjemite. Gre namreč za kršitev bontona.

Tudi mene je zasrbelo… ko sem srečala koga v črnem suknjiču in z gosto posejanimi belimi pikicami prhljaja na ramenih. Očitno je ta kretnja nekako prirojena, samodejno bi radi začeli ‘popravljati’ podobo, ki se nam je dobesedno ‘zataknila’ v oči. Ampak ne… štejte do tri, pogled pa preusmerite nazaj v sogovornikove oči. Bolje bo za vajin odnos.

# Šminka na zobeh (sugestivno drsanje z jezikom čez zobe sogovornici)

Gre za edino izjemo, ki si jo ženske lahko povemo med sabo. Pravzaprav bomo po začetni zadregi še strahotno hvaležne prijateljici, ki nas je na to opozorila, namreč, da imamo na zobeh šminko. In verjemite, tudi zamerile bomo tisti, ki nas ni, potem, ko bomo slučajno kje naletele na ogledalo in videle to strahoto.

Pogoj pa je, da nas prijateljica na to opozori potihem, diskretno in hkrati doda: “Nič takega ni, no.” Moškim pa je komentiranje šminke na zobeh – prepovedano. Delati se morajo, da niso ničesar opazili, sicer zares tvegajo, da bodo žensko, ki na veliko flirta z njimi, do konca življenja spravili v zadrego vsakič, ko se bosta srečala.

# Razcepljene konice (“Pojdi se ostrič!”)

Seveda je treba konice striči na 6 do 8 tednov, ampak se zgodi, da pač nismo obiskale frizerja toliko in toliko časa. Čudovit občutek je, ko se zaradi lepe pričeske počutimo kot milijon evrov. In ko naši lasje niso urejeni… verjemite, se tega že same zavedamo. Resnično pa ne potrebujemo nikogar, da nam dlakocepsko jemlje lase v roke in nas očitajoče opominja na nesrečne konice. Ali karkoli drugega.

In še za konec: moški so lahko včasih s svojim neumestnim komentiranjem ženskega videza veliko bolj neusmiljeni in nesramni celo od samih žensk. Vsaj en tak (napačen) moški primerek poznam, ki ne le opazi vse, ampak tudi komentira vse, kar se mu zdi po njegovih merilih neestetskega na ženskah. To, da je še vedno oziroma spet samski, pove precej.

 

Foto: Pinterest, YouTube, Wicked Horror, GQ,  LiveAbout


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam