fbpx

5 korakov, kako doseči obstojnost šminke čez cel dan

Lepota, Novice, Prva stran

Lepotna težava, s katero se spopadamo že desetletja, je končno rešena!

 

Seveda obstajajo obstojne šminke, vendar poleg tega, da boste za kakovostno odšteli kar nekaj denarja, z njo ne boste preveč zadovoljni, saj z obstojnimi šminkami prihaja še nenapisano pravilo suhih ustnic.

Težava suhih ustnic prihaja do izraza še posebej pri temnih odtenkih, kot so temno vijoličasti in rjavi, po drugi strani pa ne želimo skrivati, da so obstojne šminke eden izmed najbolj priljubljenih trendov v zadnjih letih.

S tem trendom pa se pojavi zoprno izginevanje šminke (kar se zgodi zelo hitro), kar je na koncu videti zelo neurejeno. Strokovnjaki na področju ličil imajo seveda kar nekaj asov v rokavu, zato obstaja zelo preprost način, da se te težave rešimo.

Korektor

Na čiste in po možnosti s pilingom očiščene ustnice nanesite korektor. Da, govorimo o navadnem korektorju za podočnjake, vendar pazite, da so vodoodporni in vlažilni.

Nude svinčnik

S svinčnikom v nude odtenku obrobite ustnice. Ta podrobnost je zelo pomembna in nanj velikokrat pozabljamo, prav tako pa namesto tega odtenka uporabljamo svinčnik v barvi šminke.

Čopič za nanos šminke

S klasičnim nanosom šminke nikoli ne boste nanesli čisto natančno, vendar to ni glavni razlog, zakaj bi morali uporabljati čopič. Na ta način šminko namreč nanašate po slojih, kar povzroča boljšo obstojnost.

Puder za matiranje

Puder v prahu za matiranje ali fiksiranje je naslednji, vendar ne zadnji korak. Pred njegovim nanosom ustnice odtisnite na papirnat robček, da ostranite višek olja, ki je v izdelku. Nato s prti narahlo nanesite puder v prahu.

Mat šminka

Najbolje bi bilo, če je vrhnji soj šminke v istem odtenku, kot šminka, samo da je v mat izvedbi. S čopičem nad mat šminko ponovno nanesite tanek sloj navadne šminke, saj boste na ta način lahko dobili končni obstojni sloj.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam