fbpx

5 korakov, s pomočjo katerih se boste vedno prebudile s popolno kožo!

Lepota, Ličenje, Nega telesa, Obraz, Prva stran, Zanimivosti

Koža se najbolje obnavlja preko noči, zato si preberite, kakšna je pravilna beauty rutina pred spanjem!

Kot kažejo znanstvene raziskave, se koža ponoči dvakrat hitreje obnavlja, kot čez dan, še posebej intenzivna naj bi bila med polnočjo in 4. uro zjutraj, ko se popravlja škoda, ki je nastala čez dan. Zato je večerna oziroma nočna nega kože zelo pomembna.

Kaj to pomeni? Kožne celice se temeljito obnavljajo, v njih se proizvajajo kolagen, elastin in keratinociti. Prav tako koža poskuša popraviti posledice škodljivih prostih radikalov. Zato vam v nadaljevanju predstavljamo 5 korakov, s pomočjo katerih se boste zjutraj lahko prebujale s popolno kožo, brez nečistoč in z manj gub.

# Kupite nočno kremo, ki vam odgovarja

Ne pristanite na nič manj, kot na to, kar ustreza vaši koži. To ne pomeni nujno, da morate odšteti celo bogastvo, včasih so najboljše rešitve zapakirane v povsem sprejemljive cenovne razrede. Kremo vedno nanesite po čiščenju in potem, ko ste kožo že osvežile s tonikom in serumom.

Izredno kakovosten in učinkovit serum, ki je tudi na našem trgu, je Clarinsov znameniti Double Serum, ki je doslej prejel že 202 mednarodni kozmetični nagradi v 24 državah sveta, to jesen pa je prišel med nas s še bolj okrepljenimi anti-age sestavinami.

# Pred spanjem nanesite glineno masko

Verjele ali ne, glinene maske močno nahranijo kožo. Dale vam bodo bolj zdrav videz kože zjutraj, zato jo nanesite zvečer in jo pustite nekaj časa delovati, potem pa jo sperite ter nadaljujte z ritualom nege, ki smo ga opisali: tonik-serum-nočna krema. Meni najljubša je maska Caudalie Instant Detox z glino.

# Bombažne maske z izvlečki

Bombažne maske z aktivnimi izvlečki ter ter blagodejnimi sestavinami imajo odličen učinek na kožo, ki bo posledično dajala videz mladostnosti in kar pokala od zdravja. Ti izvlečki dajo več elastičnosti in sijaj povrhnjici. Odlična rešitev so Garnierjeve maske za obraz Garnier Skin Naturals.

# Maska za oči

Kakovostna maska za oči bo pomagala intenzivirati učinke kreme za nego področja okoli oči. Zato izberite tako masko za oči (s katero si zagotovite dovolj teme med spanjem), da ne boste imeli oteklih vek in se koža ponoči v stiku z masko ne bo mečkala.

# Ne pozabite na vitamin C

Vitamin C pomaga pri večji proizvodnji kolagena, ta pa je odgovoren za mladosten videz kože. Jemljite ga v obliki prehranskih dopolnil, prav tako pa poskrbite, da ga boste nanesli na kožo s pomočjo izdelkov, ki ga vsebujejo.

 

Foto: Gal Meets Glam, Beauty Crew, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam