5 lepotnih napak: zakaj se ličila za oči prehitro razmažejo?

18. marec 2024

5 lepotnih napak: zakaj se ličila za oči prehitro razmažejo?

18. marec 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Bodite pozorne na naslednje najpogostejše napake pri nanašanju ličil za oči in dosegle boste bistveno daljšo obstojnost mejkapa na vekah, ki se ne bo razlival.

Veliko žensk pri svoji lepotni rutini in ličenju največ pozornosti nameni prav področju oči, saj s tem dosežejo najbolj učinkovito spremembo in tudi izboljšanje videza. Obstojnost ličil preko dneva je zato na očeh še posebej pomembna, a večina žensk ima iz vsakodnevne prakse izkušnje, da mejkap na področju oči prehitro zbledi ali pa se razmaže.

Lepotni strokovnjaki razkrivajo, katerih 5 napak najpogosteje zagrešimo pri negi kože in nato še ličenju oči. Pazite na naslednje korake in tako boste dosegle daljšo obstojnost senčil za veke ter preprečile, da se maskara ‘razlije’ v kotičke oči ter gubice.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Neustrezna krema za oči

To, kakšno kremo za nego oči najprej nanesemo na očiščeno kožo še pred ličenjem, je res pomembno. Pretežke in mastne kreme za nego oči in omilitev gub so najpogostejši krivec, da se očesni mejkap zelo hitro razmaže.

Človeške veke same po sebi proizvedejo dovolj maščobe, s katerimi se branijo pred okoljskimi vplivi, zato ni potrebe, da kupujete in nanašate ‘težke’, mastne kreme na oljni osnovi. Uporabite raje lahkotno in vlažilno teksturo, ki se takoj vpije v kožo okoli oči in za sabo ne pusti mastnega leska.

Preveč izdelkov naenkrat

Pretirana uporaba (prevelikega) števila izdelkov za ličenje naredi več škode, kot koristi. Prvič, s preveč ličil na očeh ste videti napadalno (ali vsaj v fazi odhoda v nočni klub), drugič, obstaja velika možnost, da se slojena ličila za oči začnejo ‘sesedati’ in razmazovati, tako zaradi zakona gravitacije, kot zaradi sprememb v temperaturi zunanjega in notranjega prostora, ko prehajate iz enega v drugega.

Pri ličenju zato nanašajte tanke sloje make upa in to z lahko roko – po potrebi ga boste že kasneje dodale.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Običajna maskara

Če kupite najcenejšo maskaro, ki se hitro razmaže in ni obstojna, potem ne morete pričakovati spektakularnih rezultatov. Številni vizažisti priporočajo nakup vodoodporne maskare, pa čeprav jo je zvečer malce težje odstraniti (da bo odstranjevanje maskare lažje, uporabite micelarno vodico ali dvofazni odstranjevalec mejkapa za oči).

Črtalo za oči v svinčniku

Črtala za oči v obliki svinčnika so najpogosteje izdelana na osnovi olj, zato se hitreje razmažejo po vekah in tako uničijo s trudom doseženi videz. Vizažisti priporočajo, da namesto teh raje uporabite eyeliner v obliki gela, ki ga nanašate s čopičem.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Brez primerja in utrjevalca

Svetovno priznani vizažisti se zaklinjajo, da nobena ne more brez teh dveh beauty izdelkov, ki poskrbita za dolgo obstojnost ličil na očeh. Primer lahko uporabite tudi namesto senčila za veke (slednje potem včasih sploh ni potrebno), fiksator v spreju, ki ga uporabite po koncu ličenja za celoten obraz, pa make up utrdi in prepreči razlivanje šminke na obrazu.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic