fbpx

5 lepotnih napak: zakaj se ličila za oči prehitro razmažejo?

Lepota, Ličenje, nasvet, Nega telesa, Obraz, Zanimivosti

Bodite pozorne na naslednje najpogostejše napake pri nanašanju ličil za oči in dosegle boste bistveno daljšo obstojnost make upa na vekah, ki se ne bo razlival!

Veliko žensk pri svoji lepotni rutini in ličenju največ pozornosti nameni prav področju oči. Oči so pač ogledalo duše (in razpoloženja), z njihovim šminkanjem pa praviloma dosežemo najbolj učinkovito spremembo in tudi izboljšanje svojega videza.

Obstojnost ličil preko dneva je zato na očeh še posebej pomembna, a večina žensk ima iz vsakodnevne prakse izkušnje, da make up na področju oči prehitro ‘zbledi’ in kar nekam izgine, ali pa se razmaže in tako v najbolj neprimernem trenutku dajemo videz ‘žalostnega klovna’ ali – v najboljšem primeru – ljubke pande.

Da bi ugotovile razloge tako za prehitro izginevanje ličil za oči, kot to, zakaj se make up tam tako rad razamaže, vam lepotni strokovnjaki razkrivajo, katerih 5 napak najpogosteje zagrešimo pri negi kože in nato še ličenju oči. Pazite na naslednje korake in tako boste dosegle daljšo obstojnost senčil za veke ter preprečile, da se maskara ‘razlije’ v kotičke oči ter gubice.

1. Neustrezna krema za oči

Od tega, kakšno in katero kremo za nego oči najprej nanesemo na očiščeno kožo še pred ličenjem, je odvisno zares veliko. Pretežke in mastne kreme za nego oči in omilitev gub so najpogostejši krivec, da se očesni make up zelo hitro razmaže. Človeške veke same po sebi proizvedejo dovolj maščobe, s katerimi se branijo pred okoljskimi vplivi, zato ni potrebe, da kupujete in nanašate ‘težke’, mastne kreme na osnovi olj. Uporabite raje lahkotno in vlažilno teksturo, ki se takoj vpije v kožo okoli oči in ne pusti za sabo mastnega leska.

2. Preveč izdelkov naenkrat

Preveč dobrega naenkrat očitno ni dobro… Pretirana uporaba (prevelikega) števila izdelkov za šminkanje naredi več škode, kot koristi. Prvič, s preveč ličil na očeh ste videti napadalno (ali vsaj v fazi odhoda v nočni klub), drugič, obstaja velika možnost, da se slojena ličila za oči začnejo ‘sesedati’ in razmazovati, tako zaradi zakona gravitacije, kot zaradi sprememb v temperaturi zunanjega in notranjega prostora, ko prehajate iz enega v drugega. Pri ličenju zato nanašajte tanke sloje make upa in to z lahko roko – po potrebi ga boste že kasneje dodale.

3. Običajna maskara

Če kupite najcenejšo maskaro, ki se hitro razmaže in ni obstojna, potem ne morete pričakovati spektakularnih make up rezultatov. Številni vizažisti priporočajo nakup vodoodporne maskare, pa čeprav jo je zvečer malce težje odstraniti (da bo odstranjevanje maskare lažje, uporabite micelarno vodico ali dvofazni odstranjevalec make upa za oči).

4. Črtalo za oči v svinčniku

‘Eyelinerji’ v obliki svinčnika so najpogosteje izdelani na osnovi olj, zato se hitreje razmažejo po vekah in tako uničijo s trudom doseženi videz. Make up artisti priporočajo, da namesto teh raje uporabite eye liner v obliki gela, ki ga nanašate s čopičem.

5. Brez podlage (primerja) in utrjevalca (fiksatorja)

Svetovno priznani vizažisti se zaklinjajo, da nobena ne more brez teh dveh beauty izdelkov, ki poskrbita za dolgo obstojnost ličil na očeh. Primer lahko uporabite tudi namesto senčila za veke (slednje potem včasih sploh ni potrebno), fiksator v spreju, ki ga uporabite po koncu ličenja za celoten obraz, pa make up utrdi in prepreči razlivanje šminke na obrazu.

D. S.

Foto: Health magazine, Thinkstock, Healthline, Odyssey, Lioness Beauty Bar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam