fbpx

5 mitov o moškem telesu

Spolnost, Zanimivosti

MIT: Moški pomislijo na seks vsakih 7 sekund. Ni čisto tako. Oglejte si še nekaj drugih zanimivih mitov.

MIT: Moški pomislijo na seks vsakih 7 sekund.

moski-1Resnica: Tako pogosto dihamo in nihče, še tako zagret moški nima takšne koncentracije, da bi mu uspelo vsakih 7 sekund pomisliti na seks. V ameriški nacionalni raziskavi so ugotovili celo, da 43 % moških na seks ne pomisli niti enkrat na dan, temveč nekajkrat na teden ali celo nekajkrat na mesec.

MIT: Samski moški imajo boljše spolno življenje kot poročeni.

Resnica: Zdrava pamet pravi, da poročeni moški v svojih spalnicah bolj kot ne spijo, med tem kot samski v svojih opravijo veliko »posla«. To ne drži. Ameriška študija leta 2006 je ugotovila, da poročeni moški seksajo od 28 do 400 odstotkov večkrat kot samski – odvisno od njihove starosti. Poročene ženske naj bi celo doživljale več orgazmov in poročeni moški dobili več oralnega seksa.

MIT: Sperma ima veliko kalorij.

Resnica: Semensko tekočino sestavljajo voda in vitamini ter minerali, kot so vitamin C, kalcij in magnezij. Vsebuje tudi fruktozo, vendar je njena količina, kar se tiče kalorij, skoraj zanemarljiva.

MIT: Če si moški popolnoma obrije brado ali glavo, bodo dlake močnejše, debelejše in rasle bodo hitreje.

Resnica: Če bi bilo to res, bi danes že imeli zdravilo za plešavost, se strinjajo zdravniki. Na novo zrasle dlake mora res delujejo temnejše in bolj debele, ko pa zrastejo, so povsem enake prejšnjim …

MIT: Moški z velikimi nogami imajo tudi velik …

Resnica: Res je, da na razvoj penisa in prstov na nogi (kot tudi klitorisa in prstov) vpliva isti gen, vendar dolžina prstov še ne predvideva dolžine penisa. V študiji, kjer so preučili več kot 3.000 moških, so ugotovili, da ne obstaja povezava med velikostjo stopal z velikostjo moškega zaklada.

Avtor: NP

viva

Preberite še druge članke na www.viva.si.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam