fbpx

5 modnih pravil modne ikone Jackie O.

Moda, Novice

Kadar pomislimo na najbolj znano prvo damo Združenih držav Amerike, se nam pred očmi ustvari slika ženske v Chanelovem kostimu, ki je bil neke vrste njen zaščitni znak.

Kljub temu pa obstaja cela vrsta detajlov in modnih pravil, ki se jih je Jackie O. vedno držala in zaradi katerih je postala prava modna ikona.

Jacqueline Kennedy še danes velja za neprekosljivo modno ikono in čeprav je bila na vrhu popularnosti v 60. letih prejšnjega stoletja, njene modne kombinacije pa posnemajo številne ženske po celem svetu.

Ste se kdaj vprašali, kako je postala modna ikona in zakaj ta prestižni status drži še danes?

Jacqueline je bila prava newyorška lady, ki je svoj prepoznavni modni slog gradila postopoma, pri tem pa so ji pomagali številni modni oblikovalci, stilisti, legendarni modni kosi ter nasveti strokovnjakov, ki vam jih predstavljamo.

Pokončna drža

Jacqueline je že od otroštva jahala konje in zahvaljujoč temu, je bila njena drža izjemno pokončna. Znano je, da prav pravilna in lepa drža naredi človeka višjega in vitkejšega, oblačila pa so, posledično, videti lepša.

Izbirala je kose, ki so ji pristajali do popolnosti

Jackie je točno vedela, kakšna oblačila se najbolje prilegajo njeni postavi, zato je nosila samo kose, v katerih je bila videti popolno. Znano je, da je oboževala kose z visokim pasom, ki vizualno podaljšujejo noge, pri oblekah pa je vedno poudarjala svoje ključne kosti, za katere je bila prepričana, da so njen največji atribut.

Oboževala je francosko modo

Ko je v svojih 20. letih študirala na pariški Sorboni, se je zaljubila v francosko modo in ta ljubezen se je nadaljevala tudi, ko je postala mama. Odlično krojeni kostimi hiše Chanel ter svečane glamurozne Givenchyjeve obleke so postale njen zaščitni znak.

Ni se bala močnih barv

Jacqueline je znala nositi oblačila vpadljivih barv. Nikoli ni bežala stran od kostimov v barvi rožnate sladkorne pene ali oblačil v turkizni barvi.

Vedela je, kakšna moč je v detajlih

Vsako kombinacijo je znala začiniti s kakovostnimi in učinkovitimi modnimi dodatki. Eden izmed najbolj priljubljenih dodatkov so bile satenaste rokavice, zaradi katerih so bile modne kombinacije še bolj elegantne.

Pazljiva je bila tudi pri izbiri čevljev in torbic, znana pa je bila tudi po nošenju biserov okoli vrati. Popularizirala je tudi nošenje mini klobučkov ter tako imenovanih oversized sončnih očal, ki jih še danes imenujemo Jackie O očala.

Foto: Pinterest, Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam