fbpx

5 načinov, da se znebite podočnjakov in oteklih vek

Fit, Lepota, Lifestyle, Nega telesa, Novice, Obraz, Prva stran, Zanimivosti

Tudi, če se zjutraj zbudite z oteklimi vekami ali temnimi podočnajki, si lahko hitro pomagate do svežega videza!

Ste se v jutro in nov dan zbudile s podočnjaki, temnimi kolobarji ali celo z zabuhlimi vekami? Kar brez panike! Ni potrebe, da takoj poiščete korektor in osvetljevalec, čeprav sta ta dva pripomočka še kako dobrodošla… Čisto zares si lahko pomagate kar z naravnimi sestavinami, ki jih boste našle v domači kuhinji.

Rešitev je torej preprosta, pa najsi imate podočnjake in otekle veke zaradi slabo prespane noči, zaradi preveč žuranja, nemara celo jokanja za nekim bedakom ali zaradi xy situacije doma oziroma na delovnem mestu, zaradi zamašenega nosu in sinusov, prehlada, stresa ali čisto preprosto genetskega zapisa (smo namreč tudi ljudje, ki že od samega rojstva naprej ves čas izgledamo neprespano, na pol kot vampirji in hodimo po svetu s temnimi kolobarji okoli oči).

Sedaj pa si oglejmo, katerih 5 trikov imamo v rokavu za vas, da bo vaš pogled vedno videti spočit!

1. Hladne žličke

Če ste se zbudile kot Grozilda, dajte dve čajni žlički v hladilnik, da se ohladita, potem pa ju položite, vsako na eno stran, na otečeni veki. Hlad bo stisnil drobne žilice in vam že po 10 minutah takega tretmaja dal veliko bolj spočit pogled.

2. Avokado

Avokado, ta prekrasni sadež, za katerega nikoli ne vemo točno, ali je zelenjava ali sadež, je naš najboljši prijatelj. Če ga pojemo, z njim zaužijemo še pa še koristnih reči. Ampak avokado pomaga celo pri podočnjakih in zabuhlih očeh! Zato narežite avokado in dajte po en velik kolobar na vsako od vek. Preostanek pa pojejte, da ponudite vitaminsko-mineralno pomoč svojemu organizmu…

3. Vrečke čaja

Čaj je napitek, ki ima protivnetne lastnosti, vsebuje pa tudi antioksidante. Za otekle oči oziroma veke bodo najboljše vrečke kamiličnega čaja. Vrečke vrzite v zavrelo vodo za pol minute, potem jih ohladite na sobno temperaturo, iztisnite odvečno tekočino in položite po eno vrečko na vsako oko (zaprtih vek, seveda). Po desetih minutah bodo vaše oči videti znatno bolj spočite.

4. Kumare

Brez kumar kajpak ne gre. Gre za daleč najbolj starodaven recept proti oteklim vekam in temnim podočnjakom. Kumaro narežite na kolobarje in ravnajte po enakem postopku, kot z avokadom.

5. Krompir

Tudi krompir je znano sredstvo proti že omenjenim lepotnim težavam. Surov krompir narežite na debelejše kolobarje in jih položite v vlažno krpo, to zamotajte in potem krpo položite na zaprte veke. Po desetih minutah boste videti spočiti. Medtem pa si lahko privoščite tudi krepčilni ‘power sleep’ oziroma osvežilen, kratek dremež. V kombinaciji s slednjim ste že zmagali.

 

 

Foto: Elle, Pinterest, Glamour, Pinterest, This Beauty, SKN Complex, Smooth


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam