5 načinov, kako čaj vključiti v vašo lepotno rutino

14. november 2023

5 načinov, kako čaj vključiti v vašo lepotno rutino

14. november 2023

Kdo ve: morda je čudežna lepotna sestavina, ki jo iščemo, že ves čas skrita v naši čajni skodelici?

Vsi ves čas iščemo načine, kako izboljšati svojo lepotno rutino. Kako doseči bolj svilnate lase, imeti bolj čisto in svežo kožo, … Ob vsem tem stalno kupujemo nove izdelke, rezultati pa so večino časa več ali manj enaki in ne preveč opazni.

Morda pa se odgovor ves čas skriva v zelo preprosti sestavini, ki jo imamo doma vsi: čaju. Predvsem zeleni, črni in beli čaji so tisti, ki bi jim morali dati priložnost pri lepotni rutini.

Predstavljamo pet načinov, kako vključiti čaj v svojo lepotno rutino, od tega, da spijete eno skodelico na dan, do tega da vam bo zmanjšal rdečico obraza in poskrbel za odlično masko za obraz.

Foto: Pexels

Pijte ga

Seveda, najbolj logično. Čaj je zagotovo ena izmed sestavin, na katero prisegajo vsi lepotni strokovnjaki, saj vas dobro prečisti. Mrzel čaj naj bi imel moč očistiti kožo, saj jo hidrira in je bogat z antioksidanti, ki poskrbijo za sijočo kožo. Najbolj primerni za to so beli čaji, saj imajo visoko raven antioksidantov.

Pripravite si očiščevalno masko

Mešanica listov zelenega čaja in medu je vse, kar potrebujete za domačo masko za obraz. Zmešajte zdrobljene liste zelenega čaja z medom, iz česar bo nastala pasta, nanesite jo na obraz in jo po petnajstih minutah s toplo vodo sperite. Ta pripravek vam bo pomagal, da boste pregnali rdečico in zmanjšali možnost, da dobite ogrce.

Če se želite znebiti mastne kože, pa uporabite masko iz zelenega čaja, ta bo pomagala preprečiti mastenje in svetlikanje kože.

Foto: Pexels

Pomirite svoje oči

Tako kot ohlajene kumare ali rezine paradižnika, bodo ohlajene vrečke čaja poskrbele, da bodo vaše oči zaživele in bodo manj zatečene. A za razliko od zelenjave, čaji (predvsem zeliščni) pomagajo pri tem, da so vaše oči bolj bleščeče. Naslednjič, ko boste morale izgledati, da ste se dobro naspale, ohladite vrečke zelenega čaja, ki vsebujejo kofein. Ta bo poskrbel, da vaši podočnjaki ne bodo tako vidni in boste videti bolj sveže.

Negujte svoje ustnice

Predvsem v hladni in suhi sezoni je nujno, da ustnice čimbolj negujemo in jih ves čas vlažimo in poskrbimo, da niso razpokane. Ko boste naslednjič kupovale balzam, izberite izdelek s hidratacijskim zelenim čajem.

Foto: Pexels

Negujte svoje lase

Sijaj in zdravje je lasem mogoče povrniti s pravim čajem, natančneje črnim. Črni čaj je bogat s kofeinom in antioksidanti, ki blagodejno vplivajo na poškodovane lase, spodbudijo pa lahko tudi njihovo rast.

Kako ga uporabiti? Lase po umivanju prelijte s skodelico ohlajenega črnega čaja, pustite ga učinkovati nekaj minut in ga nato splaknite z mlačno vodo. Uporabite običajen čaj, brez dodanih arom. Uporabite lahko tudi zeleni čaj.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic