fbpx

5 načinov, kako čaj vključiti v vašo lepotno rutino

Lepota, Novice, slider

Kdo ve: mogoče je čudežna lepotna sestavina, katero iščemo, že ves čas skrita v naši čajni skodelici?

Ker vsi zavidamo instgramarkam, ki imajo čudovito kožo, ves čas iščemo načine, kako izboljšati svoje življenje, ob enem pa smo obsedeni z nadgradnjami naših lepotnih rutin. Vedno si želimo, da bi bili naši lasje bolj svilnati, koža bolj čista in trepalnice daljše. A kljub temu, da ves čas kupujemo nove izdelke, z drugačnimi sestavinami, so rezultati večino časa več ali manj enaki in ne preveč opazni.

A ker smo sprejeli dejstvo, da nikoli ne bomo popolni, pa smo z navdušenjem in odprtimi rokami sprejeli nov trend – čaj. A ta moderna in ne nova sestavina, ni takšna kot vse ostale- z ugodnostmi in prednostmi čaja, smo več kot seznanjeni.

Spodaj vam predstavljamo, kako na pet načinov vključiti čaj v svojo lepotno rutino, od tega, da spijete eno skodelico na dan, do tega da vam bo zmanjšal rdečico obraza in poskrbel za odlično masko za obraz. In kdo ve: mogoče je čudežna lepotna sestavina, katero iščemo, že ves čas skrita v naši čajni skodelici.

 

Pijte ga

Čaj je zagotovo ena izmed sestavin, na katero prisegajo vsi lepotni blogerji, saj vas dobro prečisti. Mrzel čaj naj bi imel moč očistiti kožo, saj jo hidrira in je bogat z antioksidanti, ki poskrbijo za sijočo kožo. Najbolj primerni so beli čaji, saj imajo visoko raven antioksidantov.

Pripravite si domačo očiščevalno masko za obraz

Mešanica listov zelenga čaja in medu je vse, kar potrebujete za domačo masko za obraz. Zmešajte zdrobljene liste zelenga čaja z medom, iz česar bo nastala pasta, nanesite jo na obraz in jo po petnajstih miutah s toplo vodo sperite dol. Ta pripravek vam bo pomagal, da boste pregnali rdečico in zmanjšali možnost, da dobite ogrce.

Če se želite znebiti mastne kože, uporabite masko iz zelenga čaja

Če hočete preprečiti mastenje in svetlikanje kože, si pripravite masko iz zelenega čaja.

Posvetlite in oblažite svoje oči

Tako kot ohlajene kumare ali rezine paradižnika, bodo ohlajene vrečke čaja poskrbele, da bodo vaše oči zaživele in bodo manj zatečene. A za razliko od zelenjave, čaji (predvsem zeliščni čaji) pomagajo pri tem, da so vaše oči bolj bleščeče. Naslednjič, ko boste morale izgledati, da ste se dobro naspale, ohladite vrečke zelenega čaja, ki vsebujejo kofein, ki bo poskrbel, da vaši podočnjaki ne bodo tako vidni in boste videti bolj svežo.

Negujte svoje ustnice

Predvsem v hladni in suhi sezoni, je nujno, da naše ustnice čimbolj negujemo in jih ves čas vlažimo in poskrbimo, da niso razpokane. Namesto, da zapravljate denar in čas za sadne vazeline, ki poskrbijo, da vaše ustnice postanejo še bolj suhe, raje izberite izdelek s hidratacijskim zelenim čajom.

 

Foto: Pinterest,  Pieces of Victoria


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam