fbpx

5 najboljših in brezplačnih fitnes aplikacij!

Fit, Izpostavljeno, Lifestyle, slider, Tehnologija, trend, Tuja scena, Zanimivosti

Naj vaš pametni telefon postane tudi vaš osebni trener!

Mobilni telefon je že dolgo tega postal podaljšek naše desne (ali pač leve) roke. Uporabljamo ga tako za zasebne kot službene namene, da najdemo nove recepte na spletu, poslušamo glasbo ali za ogled filmov in nanizank. Pametni telefon z vsemi možnimi aplikacijami, ki jih lahko potegnemo s spleta in naložimo na mobilno napravo, pa je lahko tudi naš osebni trener!

Vse, kar morate storiti, je, da ‘potegnete dol’ kakovostno fitnes aplikacijo, s pomočjo katere bosta vaša telovadba oziroma trening postala bolj učinkovita in vam bosta obenem dala tudi nadvse koristno motivacijo. V nadaljevanju vam predstavljamo – po mnenju stokovnjakov – 5 najboljših brezplačnih aplikacij za fitnes.

1. Sworkit

Trening moči in vzdržljivosti, stretching, pilates in joga na tej aplikaciji se lahko izvajajo brez pripomočkov. Trener vam v videu pojasni posamezne vaje in daje dodatna navodila.

2. Nike+ Training Club

Aplikacija Nike+ Training Club omogoča prilagojen načrt treninga, ki se bo, glede na vaš napredek, spreminjal in prilagajal. Izbirate lahko med tisoč plus vrstami treningov, za vsako vajo dobite nasvet strokovnjakov. Poleg tega ima ta aplikacija tudi run-tracker, to pomeni, da lahko spremljate svoj napredek pri teku.

3. Fitstar by Fitbit

Izdelovalec t.i. ‘fitnes’ ur Fitbit je ustvaril svojo aplikacijo s personaliziranimi video treningi, ki so raznovrstni in ponujajo številne možnosti. Izbirate lahko tudi med krajšimi vrstami treningov, ki so namenjeni ciljnemu oblikovanju določenih delov telesa in mišičnih skupin. To je odlična možnost za dni, ko nimate dovolj časa na voljo za celoten trening.

4. Fitnet

Za to aplikacijo poznavalci trdijo, da je resnično najboljši ‘osebni trener’ med vsemi aplikacijami za fitnes. Kadarkoli imate čas, lahko z osebnim trenerjem, ki ga spremljate preko videa, trenirate in obenem izveste kakšen koristen nasvet.

5. Freeletics

Gre za eno najbolj priljubljenih aplikacij. Zato pozor, če ste čisti začetnik v telovadbi! Freelectis treningi so namreč pretežno visoko intenzivni (HIIT – High Intensity Interval Training) in se kombinirajo s treningom moči ter vzdržljivosti, zaradi česar tudi hitreje izgubljate kalorije. Vaje lahko prilagajate svoji fizični pripravljenosti, kar pomeni, da vam tudi čez nekaj tednov ali mesecev izzivov zlepa ne bo zmanjkalo.

 

Foto: Pexels, 123Trf, Pinterest, Nike, Muscle&Fitness


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam