fbpx

5 najpogostejših težav s kavbojkami in kako jih rešiti

Lifestyle, Moda, Prva stran

Stavimo, da ste se srečale z vsaj eno od naštetih zadreg pri nošenju kavbojk; mi vemo, katere so to in tudi, kako težavo rešiti.

Kavbojke so priljubljen kos oblačila v naših garderobnih omarah. Ponavadi imamo v lasti več parov jeansa v različnih odtenkih in kajpak nekaj med seboj različnih modelov. Kavbojke so pač večen modni kos, ki se podajo na vsak styling. Lahko jih nosimo za vse (no, skoraj vse) priložnosti. Celo pod obleke smo jih že nosile in še jih bomo.

Izbrati model kavbojk, ki najbolj laska naši postavi, pa ni tako preprosta naloga. Ko najdemo par, ki nam povsem ustreza, se ga oklenemo z vsemi štirimi. Potem pa nenadoma shujšamo ali pa se začnemo opazno rediti in težava je tukaj: kavbojke dobesedno – prerasemo.

To ni edina težava, ki se lahko pojavi pri nošenju kavbojk, v nadaljevanju vam predstavljamo 5 najpogostejših in obenem učinkovite rešitve za opisane zadrege.

1. Kamelji gobček – zloglasni ‘camel-toe’

Ah, definitivno gre za najbolj neprijetno težavo, s katero se je srečala še vsaka ženska, ki je kdaj oblekla prilegajoče se hlače ali kavbojke. Gre za pravzaprav smešno težavo, ki vas spravlja v zadrego, tiste, ki ‘kamelji gobček’ opazijo, pa v hihitanje, dobro voljo, celo v določene fantazije (če so moški), medtem ko bodo tekmovalno usmerjene ženske že malce privoščljive in zlobne s prikritimi ali kar odkritimi komentarji!

Eno drži: nobena ne želi hoditi naokoli v hlačah, ki zaradi preozkega kroja ali prilegajoče se tkanine pretesno stisnejo mednožje, zato nastane t.i.‘camel-toe’ oziroma ‘kamelji gobček’ (nabreklina okoli mednožja, ki res spominja na kamelji gobec). Te težave nastanejo le pri kavbojkah iz tankih materialov. Če nosite bolj grob, surov, debelejši jeans, s tem ne boste imele težav.

2. Debela ritka – ‘muffin top’

Muffine obožujemo, vendar le, če so prikupni na pogled, okrašeni in kajpada – slastni. Tokrat imamo v mislih drugačen muffin – gre za skovanko ‘muffin top’, ki si ga ženska ne more želeti. Gre za videz zabuhle in napete, nesorazmerno velike zadnjice (znano je, da ženske z velikimi zadnjicami ponavadi želijo ta ‘atribut’ vizualno nekoliko ‘zmanjšati’ prav s pomočjo ustreznega modela hlač).

Da bi malo večja zadnjica ne prišla v jeansu še bolj do izraza, izbirajte kavbojke z visokim pasom, iz tkanine, ki ji je dodano vsaj nekaj elastana. Pazite pri izbire številke, ne tlačite se v manjšo konfekcijsko številko le zato, da varate sebe in druge – premajhne kavbojke niso samo neudobne, ampak vam je v njih ‘muffin top’ dobesedno – zagotovljen!

3. Obledelost, izguba barve

Je vaš novi ljubljeni parček jeansa po nekaj pranjih začel izgubljati prvotno barvo? Ne delajte napak: kavbojke morate vselej prati obrnjene navzven, tako da se drgne notranji del tkanine. Prav tako jih ne sušite v sušilcu, temveč obešene na prostem in ne direktno na soncu. Pri pranju uporabite sredstvo za pranje temnih oblačil, še najdlje se bo barva vaših naj-naj kavbojk obdržala, če boste te prale kar ročno.

4. Nabiranje tkanine okoli kolen

Težava, ki jo poznajo predvsem ženske nižje rasti. V praksi to pomeni, da so jim kavbojke na zadnjici kot ulite, okoli kolen pa se jim nabira odvečna tkanina, kar vizualno še dodatno ‘skrajša’ noge in postavo na sploh.

Vsekakor gre za zadrego, ki si je ne želi nobena ‘žepna Venera’! Obstajata dve rešitvi: kavbojke dajte takoj po nakupu skrajšati (že v trgovini, če omogočajo to storitev, ali pri šivilji, modistki oziroma krojaču, morda zna to umetnost celo še vaša mama…). Druga rešitev je, da že v štartu izberete model, ki se v kolenih začne širiti navzven, v zvonasto obliko.

5. Trganje blaga na notranji strani stegen

Kot po Murphyjevem zakonu se bo to najbrž zgodilo prav paru vaših najljubših kavbojk. Tu se ne da dosti storiti. Kajti, pogosteje, kot nosimo kavbojke, bolj je tkanina podvržena trenju, to pa pomeni, da začne sčasoma pokati in se trgati, ponavadi najprej na notranji strani stegen.

Če so kavbojke izdelane iz debelejšega in bolj trpežnega, robustnega materiala, je manj možnosti, da pride do opisane težave. Rešitev? Ko zaznate, da postaja blago kavbojk na notranji strani stegen sčasoma vse tanjši, odnesite kavbojke (še preden se začne tkanina trgati) do šivilje in jo prosite, da tkanino učvrsti tako, da na notranjo stran všije dodatno blago. Vaš najljubši jeans bo na ta način zdržal dlje in tako boste tudi ve dlje časa uživale v njegovem nošenju.

 

Foto: Instagram, Pinterest, Stitch Fix Style, A Pair And a Spair, The Jeans Blog


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam