fbpx

5 najvplivnejših žensk v svetu mode

Lifestyle, Moda, slider, trend, Tuja scena, Ženska moda, Znani

Zgledujte se po najvplivnejših stilskih ikonah, ki prihajajo iz sveta mode, politike, gospodarstva ter industrije zabave.

Predstavljamo vam lepe in vplivne dame, ki imajo zares prepoznaven in dober modni slog, pa tudi veščine stiliranja, ki vas bodo navdušile. Svet mode premore kar nekaj zanimivih žensk, ki dvigujejo splošno modno ozaveščenost in okus, nekatere so neposredno povezane z modno industrijo, druge sploh ne, pa kljub vsemu obvladajo.

To je peterica žensk, ki ima poseben vpliv na modne urednike, oblikovalce, industrijo na sploh in tudi na nas kot posameznike, ki spremljamo modne smernice.

Alexa Chung

Trendseterka, voditeljica in manekenka, njen slog je utelešenje francoskega šika, ki govori ‘sploh se nisem trudila za svoj videz, a vseeno sem videti fantastično. Njen stil je sproščen, ležeren, pri vsakodnevnih izbirah stavi na zelo osnovno barvno paleto, kot sta siva in črna, ki jima doda nekaj svoje razigranosti, še posebej pa slovi po zvedno zanimivih modnih dodatkih.

Če želite posnemati Chungovo, potem si za osnovo vzemite kakovostno usnjeno jakno, ki se vam dobro prilega in ozke kavbojke oziroma ‘skinny jeans’. Izberite kavbojke, ki niso predolge, idealna dolžina je do gležnjev.

Asia Chow

Asia Chow je še ena vplivna figura v modnem svetu, njen stil je zelo ženstven in ponavadi  temelji na kontrastih, pa naj gre za barve ali dizajn. Asisa se zna igrati z barvami, medtem ko so njeni modni dodatki relativno nevpadljivi. Sama pa pravi, da sta njeni stilski ikoni Audrey Hepburn in David Bowie.

FKA Twigs

V svetu glasbe je trenutno ena najplivnejših mladih stilskih ikon FKA Twigs. Pevka in občasna igralka ima divji in ekscentričen slog oblačenja, na njej bomo vedno opazili kaj nenavadnega.

Zadnje čase rada nosi ‘culottes’ hlače, ki segajo pod koleni. Trend lahko posnemate tako, da ga kombinirate z odrezanim topom oziroma majico in visokimi petami.

Juliana Awada

Tudi v svetu politike lahko najdemo navdih. Argentinka Juliana Awada je trenutno na vrhu seznama najboljše oblečenih žensk. Njen slog bi lahko opisali kot sofisticirano eleganten, s trendovskim dodatkom, opazen pa je tudi vpliv ‘boho’ sloga.

Kako posnemati slog Juliane Awade? Nosite koktejl obleke z zanimivimi plaščki dolžine do kolen in dosegli boste slog, ki je še posebej všeč poslovnim damam.

Carmen Busquets

Carmen Busquets je nadvse uspešna podjetnica, ki stoji za kultnima modnima stranema za prodajo oblačil in dodatkov zvenečih blagovnih znamk, to sta Net-a-Porter in CoutureLab. Tega drugega je sama ustanovila, pri prvem pa je pomembno prispevala, ker je vložila v idejo začetni kapital in omogočila, da je stran zaživela, ko vanjo še nihče ni verjel.

Lepa Venezuelka je poslovno žilico pokazala že leta 1990, ko je kljub trgovinskemu embargu imela prvi butik visoke mode v državi. Tudi sama je vselej videti brezhibno, njen slog je nadvse ženstven, kombinira pa luksuzno leeganci in sproščen ulični stil.

 

Foto: Pinterest, Business of Fashion, Vogue, Instagram, People.com


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam