fbpx

5 nasvetov Coco Chanel za izvrsten stil!

Moda, Novice, Prva stran

Preberite 5 klasičnih modrosti modne ikone Coco Chanel!

Coco Chanel je modna ikona, ki je zapovedala eleganco in postavila temelj klasiki oblačenja. S svojo ikonično črno oblekico je obogatila garderobe številnih žensk po vsem svetu. Modnega spodrsljaja pri njen zagotovo še nismo našli. Skozi dolgoletno kariero v modnem svetu si je črno-bela ikona nabrala ogromno življenjskih naukov. Od koga bi se lahko torej bolje naučili brezhibnega stila kot od Chanelove gospe same?

  1. “Moda je arhitektura: trik je v proporcih.“

Moda vedno bo in še danes sloni na merah. Lahko nosimo velike šale in rute, vendar jih moramo kombinirati z ozkimi petkami in ozkimi hlačami. Če  imamo radi širše kroje, jih moramo kombinirati z ozko majico.

Najbolj pomembno je, da vzpostavimo ravnotežje v oblačenju, od glave do pet, ker drugače naše telo ne bo imelo oblike. Coco je vedno poudarjala namreč obliko telesa in je želela »ženskam narediti udobna oblačila, ki »tečejo« preko njihovega telesa. 

2.      »Enostavnost je ključ do prave elegance«

Pozornost želimo pritegniti samo na izbranih predelih telesa. Izpostaviti želimo obliko telesa in ne oblačila. Coco svetuje naslednje:»ko se dama pogleda v ogledalo, mora odstraniti en moden dodatek preden gre od doma. Če nosite cel kup zapestnic, potem ne potrebujete še ducat prstanov na vsaki roki. To je ravnotežje in taktična umetnost.«

3.      »Ženska, ki ne nosi parfuma, nima prihodnosti«

Parfum je pečat, s katerim  vsaka ženska pusti svojevrsten vtis. Ko jo je neka ženska vprašala, kje naj bi se parfum nosil, ji je Coco odgovorila: »Tam, kjer želiš, da te nekdo poljubi.«

4.      »Najboljša barva na celem svetu je tista, ki na vas dobro izgleda.«

Oblačite se v barve, ki vam najbolje pristojijo. Če morda ne veste, katera barva vam najbolj pristoji, razmislite o črni ali beli. Sta namreč popolni barvi. Črna in bela nista nikoli šli iz mode in nikoli ne bosta, dodaja Chanelova.

5. »Obleči se neokusno in ljudje si bodo zapomnili tvojo obleko, obleči se prefinjeno in ljudje si bodo zapomnili žensko.«

To ne pomeni, da morate kupovati draga oblačila, pomembno je, da jih dobro kombinirate.  Vaš stil je lahko torej brezhiben če boste upoštevali zgornje nasvete.

Nanesite malce parfuma in premišljeno dodajte modne dodatke. Nosite svoje najboljše barva ali črno-belo. Tako boste sijajno oblečeni!

Vir: Elle.h


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam