fbpx

5 nasvetov, kako na Instagramu dobiti več sledilcev!

Lifestyle, Tehnologija

Preberite si naših pet preprostih nasvetov, ki vam bodo pomagali, da boste kar se da hitro povečali število sledilcev na svojem Instagram profilu…

Ste nore na modo in ljubiteljice aplikacij na pametnih telefonih? Potem na mesec v povprečju porabite 257 minut na Instagramu; morda za objavljanje lastnih posnetkov, fotografij in insta storyjev, mogoče pa pretežno ali celo izključno zgolj sledite drugim osebam na tem priljubljenem družbenem omrežju ter si ogledujete, kaj so objavili na svojih profilih.

Tega podatka oziroma številke seveda ne objavljamo kar tako na pamet: izračun porabe časa današnjega povprečnega uporabnika ‘insta’ omrežja so pripravili analitiki, konkretno tuja statistično-raziskovalna agencija Piqora. Če ste popolni insta fanatik in nadpovprečno ‘instagramirate’, pa je številka kajpak še precej višja.

Le česa vsega ne ‘instagramiramo’ ter objavljamo in delimo z drugimi uporabniki? Med drugim so naše priljubljene ‘tarče’ posnetkov moda oziroma stil oblačenja, hrana, potovanja, izleti, druženja s prijatelji, samoposnetki oziroma ‘selfie-ji‘, posnetki zaljubljenih parov, domačih živali, otrok, avtomobilov… Seznam je neskončen! To pomeni, da insta ljubitelji vsaj pol ure dnevno porabimo za pregledovanje tujih objav in lastno objavljanje na Instagramu, kar pa na mesec pomeni več kot tisoč minut, preživetih na tem družbenem omrežju, ki slovi kot številka ena, ko gre za objave, povezane z modo.

No, ja, le kaj je pol ure na dan? Prava malenkost. Vsak pristni oboževalec Instagrama pa se sprašuje dve stvari: prvič, ali je napravil dobro fotografijo oziroma video ali video zgodbo (insta story) in drugič, le koliko sledilcev ima? Jasno, da lahko prek raznih aplikacij vsak ‘kupi’ več navideznih sledilcev in se potem ‘prodaja’ javnosti kot instafaker. Taki osebi število všečkov ogromno pomeni, ali pa skuša narediti vtis na potencialne sponzorje in se plasirati kot influencer oziroma vplivnež (tudi, ko to ni in so številke lažirane).

Kakorkoli, dober/zanimiv profil avtomatično pritegne nove sledilce, resnično slavnim pa vsekakor ni treba kupovati sledilcev ter ‘lajkov’ oziroma všečkov. Morda se včasih primerjate s Kim Kardashian, ki ima 18,5 milijona sledilcev, medtem ko vi ob maksimalno vloženem trudu in skrbno premišljenih hashtagih (#) zberete komaj kakih 600, največ 700 sledilcev. Znane blogerke si recimo zlahka naberejo tri tisoč in več sledilcev. Če vam veliko pomeni, da vašemu insta profilu sledi čim več (realnih) ljudi, potem upoštevajte 5 nasvetov, kako pridobiti več sledilcev, ki jih je povzela ta raziskava.

1. Uporabljajte filter ‘Mayfair’

Saj veste, da lahko fotografijo ‘popravite’ in jo naredite bolj privlačno ter izstopajočo s pomočjo filtrov na Instagramu? Čeprav je hashtag #nofilter bojda najbolj popularen ključnik (da, to je slovenski prevod za ta slavni #, lojtrco oziroma hashtag…), je uporaba filtrov priporočljiva, predvsem za tiste uporabnike, ki nimajo vrhunskega modela pametnega telefona z najnaprednejšimi vgrajenimi fotokamerami.

Filter Mayfair spada med najbolj ‘nežne’ filtre, ki minimalno izboljšajo posnetek, a še vedno je razlika glede na izvirnik očitna. S pomočjo filtrov izboljšana fotografija v povprečju prinese (kaže analitika s svojimi izračuni) 23 všečkov in še kak komentar povrhu. Oboje imamo insta friki zelo radi, kajne?

2. Objavljajte vsak dan

Kdor spi, izgubi! Ta pregovor se nanaša tudi na Instagram. Če predolgo nič ne objavite, se osipa število vaših zvestih sledilcev. Kot kaže raziskava še iz leta 2013, Instagram ‘dela’ tako podnevi kot ponoči, kar je logično glede na različne časovne pasove. To pomeni da všečkanje, deljenje vaših objav (‘repostanje’) in komentiranje vaših fotografij/videov poteka od jutra do noči, celo tedaj, ko vi spite!

3. Video posnetke objavljajte po službi

Za razliko od fotografij, ki jih vaši sledilci in naključna publika (v kolikor je vaš profil javno viden) pregledujejo od jutra do večera in celo ponoči, video posnetke ter insta zgodbe (insta storyje) uporabniki najpogosteje pregledujejo, ko končajo s službo. To v povprečju pomeni med deveto zvečer in osmo uro zjutraj. Na delovnem mestu se večina uporabnikov vzdrži uporabe telefona v zasebne namene in predvsem ne objavlja oziroma ‘posta’ insta zgodb med delovnikom. Če hočete, da imajo vaši video posnetki več ogledov, jih objavljajte po koncu službenega časa.

4. Obvezno uporabite lojtrco (#, hashtag oziroma ključnik)

Obstajajo zagovorniki teorije, da ključnik oziroma hashtag ‘ubija’ družbena omrežja, toda številke kljub vsemu govorijo v prid uporabe lojtrc, saj te ‘privlečejo’ tudi tiste ljudi, ki bi vas sicer obšli. Prevod se ne glasi zaman ključnik, saj hashtag pomeni ključno besedo, ki se nanaša na objavo oziroma ‘post’.

Instagram fanatiki z več kot tisoč sledilci na svojem profilu pod eno sliko ali video posnetkom v povprečju uporabijo kar 11 lojtrc! To jim prinese (v statističnem povprečju) 78 lajkov in okoli deset komentarjev. Nasvet plus: mogoče se vam zdijo ključniki ‘brezvezni’ ali odveč pod lepo, tako rekoč popolno fotografijo, ki sama po sebi pove vse; a vseeno vam uporabo # priporočamo, če želite na svoj profil privabiti več sledilcev.

5. Objavljajte predvsem v nedeljo in v ponedeljek

Raziskava je pokazala, da ljudje najraje objavljajo ob četrtkih, vendar to ni optimalen dan za objavljanje na Instagramu! Posti, ki jih ustvarite v nedeljo ali v ponedeljek, imajo daleč največji doseg (oziroma ‘reach‘). Preprosto rečeno, vidi in opazi jih največ ljudi. Zato že to nedeljo zavzemite nizek štart in hitro objavite kaj zanimivega na svojem insta profilu!

 

Foto: Instagram, Pexels, Pinterest, Reader’s Digest, Brain Charm, Letstastefood, Urban Pixxels, Huffington Post, BlogTo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam