fbpx

5 nasvetov, kako pravilno uporabljati testerje v drogerijah

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Nega telesa, Obraz, Prva stran, Zanimivosti

S pomočjo teh pravil boste iz preizkušanja novih lepotnih izdelkov ali ličil potegnile največ in se izognile reakcijam na koži.

Testerji lepotnih in negovalnih izdelkov so nujnost, brez katere skoraj ne gre. Kupci želimo ponavadi izdelek v drogeriji, sploh, če je dražji, najprej preizkusiti na svoji koži. Naj si gre za ličila, kot so šminka, puder, maskara in senčilo za oči ali pa za negovalno kremo oziroma serum, še pred nakupom kozmetike bi radi videli končni učinek, denimo teksturo ali barvo izdelka.

Ko preizkušajo novosti v drogerijah, pa potencialnim kupcem ne grozi samo napačna odločitev, ampak še kaj hujšega: na testerjih, ki so izpostavljeni stotinam rok, se nahajajo številne škodljive bakterije, kot je E. Coli. Ta bakterija, ki je prisotna po uporabi toaletnih prostorov, lahko izzove resne prebavne motnje. V času viroz in gripe pa se na testerjih in izdelkih v trgovinah kajpak nahajajo tudi nevarni virusi, ki povzročajo respiratorna obolenja.

Načeloma velja, da bi morali biti testerji vedno čisti, a kaj, ko je v trgovinah nemogoče pričakovati sterilnost. Nekateri kupci šminko za ustnice denimo uporabljajo direktno na svojem obrazu. Zato se v nakupovanje novih lepotnih izdelkov vedno odpravite s predpostavko, da morate sami paziti na svoje zdravje. V pomoč vam je lahko spodnjih 5 nasvetov.

1. Nekatere izdelke je bolj varno testirati, kot druge

Vlažni izdelki so leglo bakterij, zato imejte v mislih, da so med bolj ‘nevarnimi izdelki’ šminke za ustnice, osvetljevalci v sticku, balzami, bleščila za ustnice in kreme, ki so v lončkih. Če nekdo pred vami preizkusi šminko na ustnicah, lahko dobite ne le bakterije, ampak tudi virus herpesa.

S tekočimi pudri in korektorji je podobno, čeprav se na njih nahaja manj zdravju škodljivih mikroorganizmov. Najbolj varni za testiranje so pudri v kamnu. Pred uporabo jih obrišite s papirnatim robčkom.

2. Ne preizkušajte izdelkov neposredno na obrazu

Da se izognete neželenim reakcijam na koži, izdelka ne nanašajte neposredno na kožo obraza. Namesto tega ličilo ali kremo preizkusite na dlani ali na zapestju. Če želite videti, ali vam barva šminke pristoji na ustih, preizkusite šminko na blazinici palca.

3. Očistite izdelek pred in po testiranju

Drogerije in parfumerije bi morale imeti antibakterijski sprej, če ga ne vidite, vprašajte zanj. Sprej napršite naravnost na površino izdelka, preden ga uporabite. Potem obrišite vrhnji sloj ličila in ga namažite na kožo ter naredite primerjavo odtenkov.

4. Ne bojte se vprašati za svež tester

Ničesar ne morete izgubiti, če zaprosite za nov tester, čeprav prodajalke ponavadi niso najbolj vesele, ko slišijo to zahtevo. Pozanimajte se tudi, ali določena znamka prodaja manjši tester, ki je svež in zapakiran. Boljše to, kot pa da staknete vnetje očesne veznice!

5. Bodite pozorni na ravnanje vizažistov v drogeriji

So vas povabili na ličenje in bi rade preizkusile nov make up videz? Drogerije pogosto gostijo vizažiste, ki delajo za določene blagovne znamke. Seveda bi bilo odlično, če bi jim lahko zaupali, da očistijo svoje orodje, kot so čopiči in gobice, ampak boljše je biti previden, kot slepo zaupati. Bodite pozorni, ali uporabljajo razkužila, antibakterijska sredstva in, ali si očistijo roke, preden vas začnejo ličiti ter se dotikati vašega obraza.

 

Foto: Pexels, Instagram, Unsplash, Buzzfeed, Yahoo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam