fbpx

5 nasvetov, kako zavarujete sebe in bodočega moža pred stresom na poročni dan!

Izpostavljeno, Lifestyle, Odnosi, Zanimivosti

Le kaj je lahko pomembnejšega, kot vajina ljubezen? Še nekaj stvari, ki jih morata imeti pod nadzorom pred velikim trenutkom!

Ali ste tik pred tem, da izpoveste usodni (ali pač ne tako zelo usodni) ‘da’ svojemu izbrancu? Iz hollywoodskih romantičnih filmov in serij – pa tudi iz resničnega življenja – vemo, kako nadvse stresen je lahko tisti ‘veliki dan’, ko pred matičarja stopita ženin in nevesta.

Čustva so v prvem planu, še najbolj so podobna vlakcu smrti, punci, ki jo daje PMS, razganjanju pubertetniških hormonov ali pobesnelemu vreščanju izzvane ženske, ki je pravkar stopila v predmenopavzno obdobje. Ustvarili ste si sliko, skratka: gre za mešanico Godzille, Bridezille, 4 porok in vsaj toliko pogrebov, obilico prevzetnosti, vsaj toliko pristranosti in prav malo rahločutnosti…

Večina žensk je na svoj poročni dan videti, kot da jih bo vsak trenutek razneslo (mislimo na um, ne na telo) ali pa odplaknilo v stratosfero, kjer vladata Jack Sparrow in hektolitri ruma. Pravzaprav šilce ruma za pogum in omilitev tesnobnosti sploh ni slaba ideja… Če ste kot bodoče neveste tudi same tik pred živčnim zlomom, pa si preberite še nekaj dodatnih nasvetov, kako nadzirati tok dogajanja na svoj poročni dan!

1. Načrtujta brez vpletanja drugih

Pozabita na pregrešno drage poročne načrtovalce (navsezadnje živimo v Sloveniji, ne v ZDA, pa tudi bogati nismo). Kar mislimo pri tej točki, je, da se ne posvetujta z nikomer drugim razen med seboj. Pustita vnemar svojo mamo, bodočo taščo, sestre in prijateljice ter vse ostale. To je vajin dan in ne dovolita, da bi vama kdo mešal štrene z izbiro barve prtičkov, kaj šele česa pomembnejšega!

2. Glasba in hrana po vajinem okusu

Le kaj je lahko pomembnejšega na ta dan, kot vajina ljubezen? No, poleg izbora primernih gostov tudi hrana in glasba! Zato skupaj preiščita internet in najdita najbolj primern catering. Naredita seznam, kaj bi vidva in vajini gosti radi jedli na poroki. Glasbo izberita glede na to, kaj je všeč vama, vendar pa ne pozabita tudi na ostale, saj glasba naredi ali uniči razpoloženje.

Zato brez težkega roka, ‘death-metala’, gotskega panka, LSD-jevske hipurijade, zakajenega reaggeja, samomorilske zateženosti Richarda Wagnerja, ali non-stop poskočnic Lojzeta Slaka, v kolikor bo družba mešana in mlajša. Se strinjata, da so prav vsem všeč disko iz 70. let, nežne rok balade, funky house ali malo enega, drugega in tretjega? Poskrbita, da bodo gostje plesali! Če bodo gostje pretežno mlajši, najemita DJ-a ali prosita prijatelja, ki zna vrteti elektronsko glasbo.

3. Brez zapravljanja po nepotrebnem

Jasna stvar, to je vajin Veliki dan, a to še ni opravičilo, da težko prisluženi denar zapravljata za nepomembne malenkosti. Zato načrtujta stroške vnaprej in manj pomembnim stvarem odmerita manjšo vsoto. Za primer: okraševanje poročnega prostora oziroma tistega, v katerem bo potekala zabava, je lahko drago; toda z malo raziskovanja po spletu bosta našla lepe in učinkovite dekoracije! Nekaj jih lahko izdelata tudi sama.

4. Vzemita si odmor

Ne mislimo na ‘pavzo’ v odnosu, nikakor ne! Pač pa pred poroko odidita v toplice, spa, wellness, tridnevno pohajkovanje po naravi ali na morje, da bosta trdnejših živcev in sproščena, ko pride ‘usodni’ dan.

5. Naredita naslednje na poročni dan…

… obnašajta se normalno, poljubita drug drugega, zajtrkujta, se v miru pripravita, oblecita… Še pred odhodom k matičarju ali v cerkev si povejta, kako se imata rada in potem samo še uživajta v preostanku dneva. Bolj, kot bosta sproščena in bolj ko vama improvizacija ni odveč, lepše se bosta imela tako vidva, kot vajini gostje na poroki!

 

Avtor: D. S.

Foto: DJSota, Pinterest, Unsplash, Love My Dress, Big Day


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam