fbpx

5 nasvetov vodilne beauty blogerke za zdravo in lepo kožo!

Lepota

Huda Kattan ima v svetu lepote malodane zvezdniški status. Ta znana blogerka s svojimi nasveti in tutoriali pomaga vsem, ki bi radi imeli brezhibno, sijočo polt.

Gotovo ste se kdaj spraševale, katera pot vodi do brezhibne kože, kot jo imajo nekatere zvezdnice? Morda ste se na hitro vdale misli, da si one pač lahko privoščijo cel tim strokovnjakov, ki ves čas skrbi za nego njihove kože in da bi tudi ve lahko imele lepo in čisto, porcelanasto gladko kožo, če bi bile na njihovem mestu.

To, o čemer bomo govorili sedaj, pa nima zveze z nastopi zvezdnic na rdečih preprogah ali na snemanjih editorialov ter naslovnic revij. Gre namreč za vsakodnevno rutino, ki jo lahko upoštevamo prav vsi, ne glede na naš budžet. Naslednjih 5 nasvetov znane blogerke in vizažistke Hude Kattan, ki ima svojo uspešno znamko  Huda Beauty, je nadvse uporabnih, če želite doseči na videz popolno in zdravo kožo.

1. Dvojno čiščenje

Čiščenje kože je osnovni korak, če želimo imeti lepo polt. Uporabljati bi morale dve vrsti čistil za odstranjevanje ličil: eden je lahko na osnovi olja, drugi na osnovi vode. Najprej uporabite micelarno vodo za odstranjevanje ličil, potem pa obraz očistite še s kremo za čiščenje ali gelom za umivanje obraza.

2. Pravilno nanašanje slojev

V želji, da bi imele negovano kožo, se nekatere ženske odločijo, da bodo nanesle več izdelkov. Pomembno pa je vedeti, kakšen je priporočen vrstni red. Začnite z lahko teksturo: po čiščenju nanesite na kožo tonik, nato serum, potem kremo za nego očesnega predela, nato vlažilno kremo, šele potem pa izdelek, ki je mastnejši in na koncu zaščitni UV faktor.

3. Natančna opredelitev tipa kože

Različni tipi kože potrebujejo različno nego in tu ne gre za zaroto kozmetične industrije. Če niste prepričane, kakšen tip kože imate, se posvetujte s strokovnjakom v lekarni ali obiščite dermatologa ter se seznanite, kateri negovalni izdelki so za vas najbolj primerni.

4. Piling

 

Na policah trgovin in drogerij lahko najdemo številne izdelke za piling obraza in odstranitev odmrlih kožnih celic. Ta korak je bistven, ker se na ta način odstrani plast, ki prikriva lepoto in resničen sijaj kože na obrazu.

5. Zaščitni faktor

Huda Kattan trdi, da nikoli ne odide od doma brez UV zaščite. Rdečica kože ni edina posledica izpostavljanja soncu brez zaščite, pač pa UV žarki dokazano povzročajo hitrejše staranje kože. Po nekaterih podatkih naj bi bilo kar 90 odstotkov znakov (prezgodnjega) staranja kože povezanih s pretiranim nastavljanjem sončnim žarkom.

 

D. S.

Foto: Buro247, Instagram, PxHere, LifeCoaching, YouTube


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam