fbpx

5 oblačil, ki so prepovedana na delovnem mestu!

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Prva stran, Zanimivosti, Ženska moda

Obstajajo kosi garderobe, zaradi katerih boste na delovnem mestu izpadle neresno in vulgarno…

Čeprav je zunaj vroče in bi se v službo najbrž najraje sprehodile v kopalkah, to seveda ni najboljša ideja. Najbrž sovražite že misel na to, da morate na posel v dolgih hlačah in suknjiču, potem pa še osem ur trpeti pod klimo in se izpostavljati nevarnosti prehlada.

Politika oblačenja resda postaja nekolikobolj liberalna in dress-code je manj ‘zategnjen’ kot včasih, še vedno pa določeni kosi garderobe niso zaželeni na delovnem mestu, pa tudi v manj ‘resnih’ službah, ne samo v korporacijah, kjer je dress-code že tako ali tako precej strog. Poglejmo si, česa ne bi smele nositi na delovno mesto, pa čeprav to počne, na primer, vaša kolegica.

# Odrezani top

Tako imenovani ‘crop-top’ je kratka majčka, ki razkriva popek, kot pove ime, ta odrezana mini majica več odkriva kot zakriva. Gola koža absolutno ni zaželena v večini služb, razen, če ste plesalka ob drogu ali poklicna prijateljica noči. Če se tej majici ne morete upreti, jo za v službo prekrijte s puloverjem, po končanem delu pa jo lahko pokažete na cesti ali v lokalu.

# Preglobok izrez

V-izrez je lahko lep in spodoben, ali pa hitro prestopi mejo vulgarnosti. Če je preglobok ali če imate velike prsi, se mu odrecite.

# Japonke

Super za na plažo ali v mesto… nikakor pa za v službo! Ko sem to nekoč napisala v kolumni za nek drug medij, me je moški del redakcije skoraj raztrgal. Najbrž je bilo tudi njim jasno, da je preveč sproščeno vseeeno – preveč sproščeno. V tolažbo: japonke na nogah (ali natikači na sploh) so v službi nespodobni tako za moške kot ženske, celo ženske torej, ki imajo ponavadi poleti lepo urejena stopala. Pred vhodom v službo se preobujte…

# Mini krilo

Sploh če je iz džinsa, potem le še skočite na rolerje in pozabite službo.

# Kratke hlače

Si lahko predstavljate, da nekdo na seji nadzornega sveta sedi v krakih hlačah? Tudi mi ne. Naj si bodo še tako elegantne ali okrancljane s pentljo, iz svile ali karkoli si že bodi – za v službo so kratke hlače prepovedane, sploh v korporativnem svetu!

 

Foto: StyleBuzz, Vogue, YouTube, The Fashion Medley


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam