fbpx

5 odličnih nasvetov modnega fotografa za popolne fotografije

Izbor urednice, Lifestyle, Novice, Prva stran, Tehnologija

Fotografiraj kot fotografira modni fotograf Tibor Golob.

Tudi vi sanjate o popolni fotografiji? Ta je postala izrednega pomena, ko se trudimo ujeti trenutek za novo profilno fotografijo ali samo Instagram objavo.

Vsi vemo, kako pomemben postaja vizualni svet, zato smo se pogovorili s Tiborjem Golobom, priznanim slovenskim modnim fotografom. Zaupal nam je pet fotografskih nasvetov za zajemanje portretov s pametnim telefonom.

 

Pred kratkim smo ujeli priznanega modnega, uredniškega in komercialnega fotografa Tiborja Goloba, ki je eden najpomembnejših fotografov slovenskih modnih zgodb, z novim pametnim telefonom. Kot novega spremljevalca je izbral Huawei P20 Pro in z njim posnel modno zgodbo za posebno fotografsko razstavo. Dokazal je, da ne potrebuješ DSLR fotoaparata za zajemanje čudovitih portretov.

Tibor Golob na predstavitvenem dogodku Huawei P20 Pro.

Približajte se

Robert Capa, legendarni fotograf, je rekel:

“V kolikor vaše fotografije niso dovolj dobre, niste dovolj blizu.”

Med zajemanje portretov mnogo ljudi podzavestno stopi korak nazaj, a se ravno s približanjem gledalec res potopi v fotografijo in postane mnogo bolj povezan. Mnogo normalnih širokokotnih objektivov na pametnih telefonih popačijo obraze in ne dovoljujejo, da bi se res približali.

Vendar pa 5× hibridna povečava, ki jo ponuja Huawei P20 Pro, omogoča poustvarjanje učinka fotografiranja z daljšo goriščnico – to pa popolnoma spremeni pravila igre.

Fotografirajte skozi elemente v ospredju

Obstaja veliko različnih načinov kako razviti svoj stil portretne fotografije. Poskusite fotografirati svoje subjekte preko šopka rož in s tem dosezite popolno umetniško sliko za na Instagram. Ali pa blizu objektiva postavite božične lučke in dobili boste mehak in popačen učinek.

Na voljo imate ogromno dodatkov, ki jih lahko uporabite na različne načine ter tako dvignete vašo fotografijo. Pazite le, da imate napravo, ki zna obdržati točko ostrenja ves čas čisto in ostro.

Spomnite se pravila tretjin in potem prekršite pravila

Pravilo tretjin v fotografiji narekuje, da poravnate vaš subjekt z vodilnimi črtami in njihovimi presečišči. Gre za zelo uporabno pravilo, ki pomaga pritegniti pozornost na točke interesa. Vendar naj vas ta pravila ne omejujejo preveč – vedno je namreč prostor za vaš osebni stil. Konec koncev želite izstopati iz množice.

Spremenite osvetljenost slike

Naši možgani samodejno prilagodijo sliko, ki jo vidimo tako, da je povsem pravilno osvetljena. Ravno zato je zabavno spremeniti čas osvetlitve na fotoaparatu in zajeti sliko, ki je naše oči enostavno ne morejo videti. Pametni telefon kot je Huawei P20 Pro je odličen za kaj takšnega, saj nima zgolj umetne inteligence, ki bi vam pomagala, ampak tudi način s profesionalnimi nastavitvami.

Združujte več teh principov

Naredite svoje potrete še bolj zanimive s kombiniranjem in združevanjem teh nasvetov. Spreminjajte in razvijajte način zajema vaših fotografij dokler ne najdete sovjega edinstvenega stile.
Spoznajte prvi pametni telefon s trojno Leica kamero, Huawei P20 Pro in njegove inovativne funkcije, kot je tehnologija mojstrske umetne inteligence ter umirjanja slike tukaj.

Ključne lastnosti serije Huawei P20
Napreden sistem kamer zajame več svetlobe, več podrobnosti in več lepote s pomočjo revolucionarne trojne kamere Leica s 5× hibridnim zoomom na modelu Huawei P20 Pro ter dvojno kamero Leica na modelu Huawei P20.
Inovativne fotografske zmogljivosti, ki jih nadgrajujeta t.i. Master AI, ki omogoča učinke profesionalne fotografije s pomočjo umetne inteligence, ter Huawei AIS za zmogljivo tehnologijo umirjanja slike.
Komajda prisoten rob okoli zaslona ter oblikovanje z osupljivimi barvami, ki jih je navdihnila svetloba. Končna obdelava površine, ki odbija in lomi svetlobo, je osupljiva. Med drugim se svetloba lomi s posebno obdelavo površine z učinkom barvnega preliva, ki jo najdemo tako na modelu Huawei P20 kot tudi na P20 Pro.
Vrhunska zmogljivost, ki jo prinašata Kirin 970 z namensko nevronsko procesno enoto (NPU – Neural Processing Unit) ter vmesnik EMUI 8.1, ki temelji na sistemu Android 8.1 za najboljšo in gladko uporabniško izkušnjo.
Foto: Tibor Golob, promo

Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam