5 podcenjenih evropskih destinacij, ki jih morate obiskati

18. julij 2024

5 podcenjenih evropskih destinacij, ki jih morate obiskati

18. julij 2024
Foto: Pexels
5 podcenjenih evropskih destinacij, ki jih morate obiskati

5 podcenjenih evropskih destinacij, ki jih morate obiskati

18. julij 2024
Foto: Pexels

Vsi poznamo priljubljene destinacije v Evropi, kjer se leto za letom zgrinjajo turisti, a če si želite dopust preživeti nekoliko oddaljeni od glasnih množic, so tukaj podcenjene evropske lokacije, ki vas bodo popolnoma očarale.

Braga, Portugalska

Braga je tretje največje portugalsko mesto, ki je od priljubljenega Porta oddaljeno le eno uro vožnje z vlakom. Kljub temu, da je dom številnih zgodovinskih znamenitosti, vključno z najstarejšo katedralo na Portugalskem, Braga ni tako turistična kot druge portugalske destinacije.

Foto: Pexels

S tlakovanimi ulicami, ki vodijo do restavracij s tradicionalno hrano, srednjeveškimi kapelami, fontanami, z gradom in narodnim parkom, vas bo zagotovo prevzela.

Gozo, Malta

Gozo, majhen otok, ki spada pod malteško otočje, je posejan z majhnimi tradicionalnimi vasicami in ohranja svoj podeželski čar. Kljub svoji majhnosti nudi veliko – srednjeveško mesto Cittadella, starodavni tempelj Ggantija in osupljivo peščeno plažo v zalivu Ramla.

Foto: Pexels

Na njem je več skrivnih krajev, kamor lahko pobegnete pred množicami, otok pa se lahko pohvali z enim od najboljših potapljaških centrov v Sredozemlju.

Narbonne, Francija

Mesto Narbonne, ki se nahaja na jugozahodu Francije, se lahko pohvali z izjemno lepoto. Popotniki lahko obiščejo narodni park, si ogledajo srednjeveško mestno jedro in se ustavijo v muzeju, ki priča o zgodovini starodavne primorske prestolnice.

Foto: Instagram @narbonnecotedumidi

Mesto je znano tudi po odlični kulinariki in vinskih degustacijah, od obale pa je oddaljeno slabe pol ure vožnje z avtom, tako da je destinacija odlična izbira tudi za poletje.

Matera, Italija

To osupljivo starodavno mesto se nahaja globoko na jugu države in ostaja ena najbolje varovanih skrivnosti Italije. V zadnjih letih so njegove zapuščene zgradbe spremenili v galerije, restavracije in butične hotele.

Foto: Pexels

Mesto leži na skalnem griču in je znano tudi po svojih jamskih bivališčih in skalnati cerkvi s freskami iz 13. stoletja. V neposredni bližini mesta se nahaja čudovito jezero, obala pa je oddaljena manj kot uro vožnje z avtom.

Bergen, Norveška

Bergen se skriva za sijočim prestižem Osla in je raj za ljubitelje narave. Samo mesto je znano po barvitih lesenih hiškah, onkraj hiš pa se razteza dih jemajočo lepota – celo poleti boste morda opazili zasnežene gore, ki mečejo dolge sence bleščečih fjordov.

Foto: Pexels

Pohodniške poti, ki omogočajo obkroženost s slikovito pokrajino, so čudovite za dolge poletne sprehode, očarala pa vas bosta tudi staro pristanišče in najstarejša norveška trdnjava.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic