5 razlogov, zakaj moški varajo ženske, ki jih ljubijo

20. marec 2024

5 razlogov, zakaj moški varajo ženske, ki jih ljubijo

20. marec 2024
Foto: Instagram @lucamornet
5 razlogov, zakaj moški varajo ženske, ki jih ljubijo

5 razlogov, zakaj moški varajo ženske, ki jih ljubijo

20. marec 2024
Foto: Instagram @lucamornet

“Ljubi me in nikoli me ne bi prevaral,” je stavek, ki ga ženske pogosto izgovorijo. Včasih pa se kljub vsemu zgodi …

Moški znajo prevarati ljubljeno žensko in za to lahko imajo več razlogov. Tukaj so najpogostejši:

Nezreli moški

Če moški nima izkušenj s predanimi zvezami in je bil do zdaj v samo površnih ljubezenskih zvezah, se niti ne zaveda, da ima prevara neizogibne boleče posledice. Nezreli moški monogamije ne jemljejo resno, zato tudi pri varanju nimajo slabe vesti.

V zvezi niso srečni, ne želijo pa je prekiniti

Veliko žensk bo potrdilo, da sama ljubezen do partnerja še ne pomeni srečne zveze. Mnogi pari so svoje zveze prekinili ne glede na vzajemno ljubezen, saj se med seboj osebnostno niso ujeli.

Kadar je moški “ujet” v tak odnos, največkrat s partnerko o tem ne želi govoriti, saj za to nima poguma. Zato se pogosto zaplete v prevare, saj ve, da mu partnerka tega ne bo oprostila in bo zaradi tega sama prekinila zvezo.

Foto: Instagram @gabriellecaunesil

Nahraniti morajo svoj ego

Nesamozavestni moški nenehno želijo potrditve, da so dobri, privlačni, pametni in sposobni. Namesto da to željo usmerijo proti svoji partnerki, jo raje iščejo pri drugih ženskah. V takih trenutkih se počutijo zaželene in dragocene ter si s tem hranijo svoj ego.

So sebični

Partner vas lahko ljubi, to pa še ne pomeni, da mu v življenju dajete prednost. V nekaterih primerih je moški sam sebi glavna prioriteta in zaradi tega je v položaju, da vara in ne razmišlja, kako se bo počutila njegova partnerka.

Sebični ljudje so sposobni varovati svoje skrivnosti brez kesanja in obžalovanja, saj vedo, da jih bo poštenost privedla do težav, ki se jim na vsak način želijo izogniti.

Foto: Instagram @katee.bartlett

Težave, ki so resne narave

Včasih je prevara rezultat dolgoročne in resne težave. Vsaka zasvojenost lahko vpliva na možnost sprejemanja racionalnih odločitev, še posebno, ko je govora o spolni zasvojenosti, ki pa bi jo bilo treba obravnavati s pomočjo strokovnjakov.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic