fbpx

5 razlogov, zakaj moški varajo ženske, ki jih ljubijo

Odnosi, Prva stran

“Ljubi me in nikoli me ne bi prevaral,” je stavek, ki ga ženske pogosto izgovorijo. Včasih pa se kljub vsemu zgodi …

“Ljubi me in nikoli me ne bi prevaral,”

je stavek, ki ga ženske pogosto izgovorijo. Moški pa, po drugi strani, znajo prevarati ljubljeno žensko. V nadaljevanju preberite, kateri so najpogostejši razlogi, zakaj se to zgodi.

Nezreli moški

Če moški nima izkušenj s predanimi zvezami in je bil do zdaj v samo površnih ljubezenskih zvezah, se niti ne zaveda, da ima prevara neizogibne boleče posledice. Nezreli moški monogamije ne jemljejo resno, ampak k njej pristopajo kot nečemer, česar se lahko držijo … ali pa tudi ne.

V zvezi niso srečni, ne želijo pa je prekiniti

Veliko žensk bo potrdilo, da sama ljubezen do partnerja še ne pomeni srečne zveze. Mnogi pari so svoje zveze prekinili ne glede na vzajemno ljubezen, saj se med seboj osebnostno niso ujeli. Kadar je moški “ujet” v tak odnos, največkrat s partnerko o tem ne želijo govoriti, sam za to največkrat nimajo poguma. Zato se pogosto zapletejo v prevare, saj vedo, da jim partnerka tega ne bo oprostila in bo zaradi tega sama prekinila zvezo.

Nahraniti morajo svoj ego

Nesamozavestni moški nenehno želijo potrditve, da so dobri, privlačni, pametni in sposobni. Namesto da to željo usmerijo proti svoji partnerki, jih rajši iščejo pri drugih ženskah. V takih trenutkih se počutijo zaželene in dragocene ter si s tem hranijo svoj ego.

So sebični

Partner vas lahko ljubi, to pa še ne pomeni, da mu v življenju dajete prednost. V nekaterih primerih je moški sam sebi glavna prioriteta in zaradi tega je v položaju, da vara in ne razmišlja, kako se bo počutila njegova partnerka. Sebični ljudje so sposobni varovati svoje skrivnosti brez kesanja in obžalovanja, saj vedo, da jih bo poštevnost privedla do tažav, ki se jim na vsak nočin želijo izogniti.

Težave, ki so resne narave

Včasih je prevara rezultat dolgoročne in resne težave. Vsaka zasvojenost lahko vpliva na možnost sprejemanja racionalnih odločitev, še posebno, ko je govora o spolni zasvojenosti, ki pa bi jo bilo treba obravnavati s pomočjo strokovnjakov.

 

Foto. Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam