fbpx

5 razlogov, zakaj ne morete biti vedno iskreni

Odnosi, Prva stran

Iskrene osebe se soočajo z določenimi težavami, o katerih “lažnivcem” niti ne sanja.

Iskrenost je ena izmed največjih kvalitet, ki jih premore človek, je zelo redka, zato jo je treba ceniti. Vendar pa se tudi iskrene osebe soočajo z določenimi težavami, o katerih  se“lažnivcem” niti ne sanja.

Ste oseba, pri kateri drugivedno iščejo nasvete, kadar pa potrebujete pomoč vi, vas prijatelji velikokrat pustijo na cedilu. Družba vas obravnava kot psihiatra in edina razlika med pravim psihiatrom in vami je, da vi za to ne dobite plačila.

Kadar greste s prijateljicami ven, ste odgovorni za odganjanje nezaželenih moških. Prijateljice si ne upajo nasprotovati osebam, ki vas motijo med plesom in zabavo, vi pa morate prevzeti vlogo “odganjalca.” “Oprosti, je že oddana,” je vaš najbolj pogosti stavek in zaradi te vloge se velikokrat niti ne zabavate.

Ste prinašalec slabih novic. Ne znate ovinkariti in resnico poveste neposredno, zato to vlogo največkrat dodelijo vam. To vas lahko včasih postavi v neroden položaj, saj ne želite, da ste vsakič pravi vi tisti, ki bo nehote razžalostila osebe, ki so vam blizu.

Ljudje so včasih mnenja, da ste zlobni, saj je vaša iskrenost lahko napačno interpretirana. Vsi niso navajeni, da od svojih bližnjih slišijo resnico, zato jih iskrenost lahko tudi kdaj šokira, vendar pa kmalu ugotovijo, da niste zlonamerni.

Prijateljem morate preprečevati, da delajo velike napake. To je še ena dolžnost, ki se navečkrat naloži na vaša ramena, saj vedo, da boste osebi, ki dela napko, to povedali naravnost v obraz. Tako jim lahko prihranite veliko bolečine, ki bi jih lahko povzročile morebitne napačne odločitve. Vendar pa sami te velike odgovornosti ne želite vzeti v svoje roke, saj vas psihično utruja.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam