fbpx

5 razlogov, zakaj ženske varajo in jih pri tem ne ujamete!

Odnosi

Delno je ‘šok’ ob odkritju, da v zvezi vara ženska, pripisati patriarhalni vzgoji, ki deklice spodbuja, naj bodo pridne in poslušne ter z nasmehom prenašajo nevšečnosti in ohranijo mirno kri.

Ko se razve, da vara moški, nihče ni preveč presenečen. V družbi je še vedno zakoreninjena miselnost, da moški pač varajo in to celo velik del njih. Če jih pri varanju ujamejo in jim to očitajo, se radi izgovorijo na antropološko ugotovitev, da so moški pač poligamna bitja, s strani Narave ‘programirana’, da svoje seme delijo z več ‘samicami’ in tako pomagajo pri ohranitvi vrste.

Zagotovo hvalevreden izgovor, zaradi katerega bi moškega najraje kar potrepljali po ramenih ter ga pohvalili za njegove ‘nesebične evolucijske napore’. Drugi nezvesti moški pozabijo na priročen antropološki dokaz o poligamnosti samcev pri človeški vrsti in raje s prstom kažejo na krivdo svoje ženske, ter se branijo, da je sploh ne bi varali, če bi storila ono ali ne naredila nečesa tretjega.

Skratka, če vara moški, bo vedno našel izgovor za to in bo celo naletel na precejšnjo ‘kolektivno’ podporo moškega dela prijateljev ter znancev. Ko pa vara ženska, izbruhne škandal. Očitno je žensko varanje celo v 21. stoletju še vedno tabu, naj se imamo za še tako osveščene, civilizirane in napredne. In to kljub dokazljivim dejstvom, da so ženske vselej tudi v preteklosti varale, enako, kot moški.

Delno je ta ‘šok’ ob odkritju, da v zvezi vara ženska, pripisati (patriarhalni) vzgoji, ki deklice spodbuja, naj bodo pridne in prijetne ter poslušne in naj z nasmehom prenašajo nevšečnosti ter tudi v težkem položaju ohranijo mirno kri. Gibanje za žensko osvoboditev in emancipacija so to precej spremenili, tudi gledanje na spolnost je postalo bolj liberalno. V 60. in 70. letih so med nas prišli svobodna ljubezen, nudistični kampi in plaže, kontracepcija ter splošna volilna pravica za ženske, a kljub temu še vedno dvignemo obrv, ko izvemo, da je ženska prevarala moža oziroma partnerja.

Zlasti moške ta novica šokira, sprašujejo se, zakaj neki določena ženska vara, ko pa naj bi bile ženske po naravi monogamne. Za moške imamo (slabo) novico oziroma očitne razloge, zakaj tudi ženske varajo.

1. Ženske imajo enake fizične potrebe, kot moški

Ko zadovoljitve že dlje časa ne dobijo v domači postelji, bodo oči obrnile drugam in poiskale potešitev tam. Če ste menili, da ženskam seks ni všeč in ga ‘izvajajo’ samo za zadovoljstvo moškega, ste se krepko zmotili. Le da ženske veliko dlje potrpijo brez seksa, lahko tudi dolga leta – vendar je ‘suše’ nekega dne tudi njim dovolj, pa če so še tako potrpežljive.

2. Ženske čisto zares uživajo v seksu

Tudi ženske veliko mislijo na seks, sploh, ko so na svojem spolnem vrhuncu. Poleg tega slišimo neumnosti, da so moški ‘vizualna bitja’, zato jih lahko lepa zunanjost premami. In kje zaboga imamo oči ženske, na hrbtu? Tudi nam so še kako všeč lepi ali čedni moški.

Tudi ženske pogosto preverjamo mimoidoče moške ali nove sodelavce, le da to počnemo precej bolj subtilno in manj opazno. Po domače: ne buljimo, a vidimo vse…

3. Če smo doma zanemarjene, bomo skočile čez plot

Tudi ženske smo čutna in seksualna bitja. Dolgo časa zanemarjena ženska, ki v partnerstvu ne doživlja več nežnosti, poljubov in seksa, je zrela vaba za potencialne ljubimce in podzavestno pripravljena na afero. Nismo iz kamna in ko po letih brez dotika ponovno začutimo, da smo zaželene, se predamo…

Ženska, ki ji doma manjka pozornosti, komplimentov, ljubkovanja in je že leta brez seksa, je idealna kandidatka za varanje.

5. Maščevanje

Če njen moški skače čez plot in ni spolno zvest, si bo določen odstotek žensk prizadeval za pravično ‘izravnavo’ in poiskal zadoščenje med tujimi rjuhami. Prevaro je težko oprostiti, včasih jo najlaže vržemo v pozabo tako, da se tudi same ‘spozabimo’. Včasih je varanje tudi način, da si zatiskamo oči, ker je naša zveza, ki jo imamo, že dolgo zveza samo na papirju.

D. S.

Foto: The Daily Beast, Popusgar, Deseret News, Maxim, The Independent, Reader’s Digest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam