fbpx

5 skrivnosti žensk, ki vsakič doživijo orgazem!

Odnosi

Približno tretjina žensk po raziskavi tako rekoč vsakič ali skoraj vsakič med seksom doživi orgazem, znanstveniki pa pravijo, da te srečne ženske druži več podobnih lastnosti.

Nekatere ženske redko doživijo orgazem med samim spolnim odnosom, nekatere pa celo nikoli. Včasih je bilo takih žensk v generacijah naših prednic še več. Sram, zavrtost, manipulacija z doktrino katoliške cerkve, ki je v ženske vsadila zamisel, da je spolnost grešna, nepoučenost in pomanjkanje priložnosti, kot jih imamo sodobniki, je iz teh žensk naredila trajno frigidna bitja.

So ženske, ki same zlahka in zelo hitro doživijo vrhunec, medtem ko ga s partnerjem, tudi dolgoletnim, zlepa ne, kar kaže na določeno nezaupanje in nesproščenost. Takih žensk je kar dve tretjini. Obstaja pa tretjina žensk, ki tako rekoč vsakič ali skoraj vsakič med seksom doživijo orgazem, znanstveniki pa pravijo, da te ženske druži več podobnosti oziroma skupnih lastnosti. V veliki raziskavi so ženske, ki redno orgazmirajo, povedale naslednje.

1. Moj seks je intenziven

Tisto, kar srečni manjšini žensk prinaša vrhunski užitek, sta intenzivnost in intimnost med seksom s partnerjem ali ljubimcem. Strastni poljubi, ročna in oralna stimulacija pomagajo pri doseganju vrhunca tudi ženskam.

2. Povem, kaj hočem

Za spolno zadovoljstvo ni pomembno le, kaj počneš v postelji. Pomembna sta tudi pozitiven odnos do sebe in do zveze ter odprta komunikacija. Ženske, ki jim ‘pride’, so v vseh ozirih bolj zadovoljne s svojo zvezo in je orgazem tudi posledica lepega odnosa s partnerjem. Zato tem ženskam svojemu ‘soigralcu’ ni težko povedati, kaj pričakujejo v spolnosti.

3. Počutim se lepo

Počutiti se lepo je odraz samozavesti. Samozavestna ženska je avtomatično privlačna. Pri tem, da se počutimo bolj zapeljive, nam lahko pomaga tudi seksi spodnje perilo. Če se same sebi zdimo lepe in privlačne, bomo bolj sproščene in bolj strastne.

4. Veliko eksperimentiram

Preizkušanje novih stvari v postelji bo okrepilo in utrdilo vašo vez s partnerjem, po drugi pa bo povečalo vaše spolno zadovoljstvo in povečalo možnosti, da doživite orgazem.

5. Moj seks traja dlje

V raziskavi, ki so jo delali v ZDA in je povod za naš članek, se je obenem pokazalo, da imajo ženske, ki so v srečni orgazmični tretjini, v povprečju daljše spolne odnose. To je logično: le katera ženska je že doživela vrhunec ‘na brzaka’ ali ‘kvikija’ ali z egoističnim moškim (morda pa samo premalo vzdržljivim?), ki nekajkrat potisne in že zastoka za konec, medtem ko se ženska ni še niti odprla, kaj šele segrela… Že vrabci na strehi čivkajo, da ženske potrebujemo čas – in če traja seks dlje, je veliko več možnosti, da nas pripelje do velikega O.

 

Uredništvo

Foto: Theworldnews, Maxim, Thoughtcatalog, YouTube, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam