5 sladic, ki jih lahko jeste, tudi če hujšate!

23. maj 2022

5 sladic, ki jih lahko jeste, tudi če hujšate!

23. maj 2022

Če ste na dieti, še ne pomeni, da se morate sladicam popolnoma odpovedati. Teh pet idej vam bo zagotovo olajšalo izgubo teže.

Mnogi diete povezujejo s prepovedjo sladkorja ali kakršnekoli hrane, v kateri uživajo. A takšne diete mnogokrat niso vzdržljive, saj privedejo do prenajedanja. Če želite, da ima vaša dieta trajen učinek, si privoščite katero izmed teh petih sladic.

Jabolčni piškoti

Lahek, a sladek prigrizek so jabolčni piškoti. Preprosto narežite jabolko na tanke rezine, ga premažite z maslom iz oreščkov (arašidovo ali mandljevo), nato pa potresite z rozinami, kokosom ali koščki temne čokolade. Zdrav prigrizek, ki služi tudi kot odličen zajtrk!

Mimogrede: oreščki so izjemno uporabni v prehrani, saj ne vsebujejo le ogromne količine hranil, ampak so tudi zelo nasitni in zagotavljajo trajno energijo.

Mousse iz čokolade in avokada

Zdrava kremasta pena, ki je za piko na i še okusna. Potrebujete:

  • 1 zrel avokado,
  • 1 zrela banana,
  • 4 žlice kakava,
  • 3 žlice kokosovega olja,
  • 100 ml mandljevega mleka.

Vse sestavine dajte preprosto v blender in jih miksajte, dokler ne dobite kremaste mase. Ohladite in postrezite s poljubnim posipom.

Sladke kokice

Sladke kokice so odlična ideja, saj imajo malo kalorij. Za boljši okus pa si lahko pripravite tudi kokice s karamelo ali arašidovim maslom. Kokice preprosto specite, nato pa jih prelijte z izbranim prelivom, dokler so še vroče.

Zmrznjen jogurt s sadjem

Kadar vam zadiši sladoled, je zmrznjen jogurt odlična zamenjava. Potrebujete:

  • 500 g jogurta,
  • Brezkalorijski sladkor (eritritol, stevia …),
  • po želji cimet ali vanilija.

Vse sestavine zmešajte v posodi, da nastane enotna kremasta zmes. Nato postavite v zmrzovalnik za približno štiri ure in pomešajte na vsake 30 minut, da ne nastanejo preveliki kosi. Preden ga postrežete, vmešajte še gozdne ali katere koli druge sadeže in posujte z oreščki.

Sadni sorbet

Si še želite sladoleda? Sadni sorbet iz manga je odlična ideja. Ali pa iz katerega koli drugega sadja.

Foto: Unsplash

Za mangov sorbet preprosto narežite zrel mango na kocke in z žlico odstranite skorjo. Nato postavite v zamrzovalnik za vsaj štiri ure.

V mešalnik zlijte 100 ml vode, dodajte žlico medu ali vašega najljubšega sladila in zamrznjen mango, ter zmiksajte. Pripravljeno zmes za še eno uro postavite v zamrzovalnik. Okusen in zdrav sadni sorbet je pripravljen!

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic