5 sladkih `street food` kotičkov, ki jih morate obiskati

28. avgust 2024

5 sladkih `street food` kotičkov, ki jih morate obiskati

28. avgust 2024
Foto: Instagram @ateljeq
5 sladkih `street food` kotičkov, ki jih morate obiskati

5 sladkih `street food` kotičkov, ki jih morate obiskati

28. avgust 2024
Foto: Instagram @sisterskurtos

Kam se odpraviti, ko vam `pade cukr` in bi se želeli posladkati na poti? Predstavljamo vam 5 naših najljubših sladkih `street food` kotičkov.

Sister Kurtoš

Prva kurtoš pekarna v Ljubljani navdušuje s sveže pečenimi kutoši, slastnimi kremami in bogatim seznamom dodatkov. Letos sta sestri Debevc, ki sta to slovito madžarsko sladic pripeljali v Slovenijo, ponudbo nadgradili še z domačim premium sladoledom, ki je na voljo v lončku, tak da se lahko z njim posladkate kjerkoli in kadarkoli.

View this post on Instagram

A post shared by SISTERS KURTOŠ / Ljubljana (@sisterskurtos)

Puffy Lil’Pancakes

Tako majhne, pa tako okusne! In puhaste! Na Čopovi ulici v Ljubljani že več let kraljuje stojnica z mini palačinkami, katere vam prelijejo z najrazličnejšimi sladikami omakami in namazi, ter dodajo oreščke, ali bonbone. Kalorijska bomba, ki pa je vsake toliko časa vredna, da pri kalorijah malce zamižimo.

Ateje Q

Če obožujete cimetove rolice potem zavijte v Atelje Q v centru Celja ali obiščite eno od njihovih stojnic v Ljubljani, Kranju, Celju in Mariboru. Tradicionalnim cimetovim rolicam so dodani različni prelivi za prav vsak okus. vseh vrst. Letos so ponudbo obogatili še z velikimi piškoti polnjenimi in prelitimi z različnimi dodatki, ki se kar stopijo v ustih.

Dragon Street Food

V stari Ljubljani ne morete zgrešiti zmajskega kotička Dragon Street Food, kjer ponujajo ulično poslastico imenovano kurtoš. Značilno madžarsko sladico sestavlja sladko kvašeno testo, sladoled in različni prelivi, sadje ali drugi dodatki. Če se vam prileže kaj bolj osvežilnega, pa lahko izberete sladoled ali različne osvežilne pijače.

WAU Wafflato Universe

Ljubitelji vafljev boste navdušeni nad WAU Wafflato Universe, ki se nahaja na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Poleg običajnih vafljev z različnimi prelivi in dodatki se lahko posladkate z bubble vaflji, v ponudbi pa imajo še brownje, sladoled ter polnjene krofe.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic