fbpx

5 stilskih nasvetov: kako izbrati suknjič za brezhiben videz?

Lifestyle, Moda, Prva stran, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Naravne danosti lahko s primernim krojem suknjiča dobesedno obrnete na glavo.

Na tem mestu smo že večkrat pisali o pomembnosti izbire pravega suknjiča. Ta lahko dobesedno reši ne le videz, ampak tudi ustvari iluzijo brezhibne postave. Nanj prisega Giorgio Armani, ki zatrjuje, da je dobro ukrojen suknjič obvezen del prav vsake ženske omare z oblačili.

S pomočjo odlično krojenega, klasičnega suknjiča boste najhitreje in najlaže dosegle profesionalen videz, ki ga želite ustvariti na delovnem mestu. Suknjič je obenem tisti kos garderobe, ki rešuje dileme v prehodnih sezonah, tudi te dni, ko je vreme nenavadno spremenljivo in se v hipu iz vročega ter sončnega prelevi v hladno in deževno.

Najbrž vse to že veste, a morda se vseeno soočate s težavo, kako poiskati in kupiti suknjič, o kakršnem pišemo? Suknjič, ki bo postal vaš najljubši spremljevalec, od katerega se zlepa ne boste mogle ločiti tudi po dolgih letih nošenja in ki se bo odlično prilegal prav vsem kombinacijam oblačil, ki jih boste izbrale na katerikoli dan? V tem primeru vas vabimo, da preberete naših 5 stilskih nasvetov, kako končno najti su knič, ki se vam bo prilegal kot ulit!

# Bodite pozorne na ramena

Ženske, ki narekujejo modne trende, na primer Olivia Palermo, suknjič nosijo zato, da svojim dnevnim kombinacijam oblačil dodajo ravno pravo mero sofisticiranosti. Olivia (na fotografiji spodaj) je vedno videti, kot bi bil suknič ukrojen naravnost za njeno postavo, celo, ko nosi takega s podpisom nizkocenovnika, ne le dražje znamke! Le kako ji to uspe?

Kot smo namignili s podnaslovom, se mora suknjič odlično prilegati vaši postavi predvsem v ramenih. Imate ozka ramena? Potem v trgovini poiščite suknjič z definiranimi, prilagojenimi šivi v ramenih. Ženskam s širšimi rameni pa se bodo lepše podali suknjiči z neizrazitimi oblikami ramen, ki so v tem delu krojeni bolj ohlapno.

# Pazite na gumbe

Ni nujno, da ima suknjič sploh gumbe. Če imate postavo v obliki jabolka (bolj izrazito nabiranje maščobe okoli pasu), boste celo boljše videti v suknjiču brez gumbov. V kolikor želite suknjič na zapenjanje, bodite pozorne na to, da vas pri zapetem suknjiču nič ne veže na nobeni strani. To velja tako za trup, kot prsni ali ramenski del!

# Izbirajte kroj glede na telesno višino

Ženske z drobno in vitko postavo so videti boljše, če nosijo model suknjiča, ki je skrajšan nad boki, medtem ko si lahko ženske visoke rasti privoščijo t.i. ‘oversize’, moško krojene suknjiče.

#Pazite na dolžino rokavov

Rokavi suknjiča bi morali seči natančno do zapestnih kosti, razen, ko namenoma kupite modni suknjič s kratkimi ali 3/4 rokavi. Če nameravate pod sukničem nositi majico z dolgimi rokavi, pazite, da bodo rokavi suknjiča daljši in bodo prekrivali rokave majice.

# Suknjič lahko spremeni postavo

In to je morda najlepša značilnost dobro izbranega suknjiča! Naravne danosti lahko s primernim krojem suknjiča dobesedno obrnete na glavo. Če imate fantovski tip postave ali preveč oblin, poiščite suknjič, ki bo optično ustvaril videz, kot da imate trup v obliki peščene ure. Upoštevajte tudi to, da strukturiran suknič iz debelejšega materiala izvrstno poudari vaše ženske atribute in obline.

 

Foto: Pinterest, Pexels, Instagram, The L Fashion, Vogue.com, Culture Trip, blog Lisa Hahnbück, Alexandra Lapp


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam