fbpx

5 stvari, ki jih lahko naredite zjutraj, da boste bolj produktivni

Fit, Lifestyle, Novice, Prva stran, Zanimivosti

Začnite z novo disciplino, ki vam bo sčasoma močno izboljšala kakovost življenja!

Rutina se sliši kot nekaj grozno dolgočasnega, a dejansko je jutranja rutina pomembna, če želite imeti več od dneva, biti čez dan bolj energični in učinkoviti. Vsekakor se to ne bo zgodilo, če boste vstali zadnjo minuto in noreli po stanovanju.

Zato vam predstavljamo 5 korakov jutranje rutine, ki jih lahko tudi vi osvojite in tako z zanosom začnete nov dan. Ker je danes ponedeljkovo jutro, lahko najkasneje jutri začnete z novo disciplino v svojem življenju. Naj potem postane ‘tek na dolge proge’.

# Zbudite se bolj zgodaj

Pomembno je, da imate zjutraj dovolj časa, da se pripravite na nov dan. Namesto, da vstanete pet minut prej, se zbudite vsaj uro ali celo dve pred odhodom na delo. Tako boste imeli dovolj časa za svoje najljubše opravke – popili boste kavo, se stuširali, prebrali novice in predvsem si boste lahko uredili misli, kaj vse je potrebno storiti ta dan.

# Pojejte kakovosten zajtrk

Da zajtrk vzame preveč časa, je samo izgovor. Preprosto si lahko naredite smoothie ali pa v skodelico vržete ovsene kosmiče in jih prelijete z jogurtom ali mandljevim mlekom. Pojeste nekaj sadja ali si pripravite sendvič. Telo vam bom hvaležno za val energije, ki mu ga boste s tem omogočili. In če do zdaj niste zajtrkovali – tudi to je samo navada, ki se jo da osvojiti, prav tako, kot ste se je nekoč očitno znebili…

# Telovadite ali meditirajte

Nekateri najdejo celo čas za fitnes ali tek, in take lahko seveda samo občudujemo. Če pa to ni ravno pisano vam na kožo, vsaj opravite nekaj lahkih telesnih vaj ali se raztezajte, mogoče naredite nekaj vaj čigonga ali jogijskih elementov ali pa 15 minut meditirajte. Tako boste osvežili telo in duha ter se pripravili na napore, ki so pred vami, slednje pa boste veliko lažje premagovali.

# Počistite za seboj

Bi se želeli vrniti v tako? Si mislimo, da raje ne!

Ne oddivjajte od doma in za sabo pustite kaos, mogoče celo posodo v koritu od prejšnjega večera. Če boste pred odhodom v službo pospravili za sabo (posteljo, kuhinjo, itd.) boste na ta način nekako ‘pospravili’ tudi po sebi in se uredili. Poleg tega ne boste slabe volje, ko se boste vračali domov, ker boste vedeli, da vas čakata red in lepo pospravljeno stanovanje.

# Napišite seznam opravil

Sliši se zares starošolsko, ampak nekaj je na teh seznamih, da očitno delujejo. Preprosto povedano, brez njih kakovostna organizacija dela ne gre skozi. Napišite torej seznam in ga razdelite po prioritetah. Počutili se boste bolje vsakič, ko boste neko opravilo prečrtali s seznama kot dokončano, obenem pa boste redkeje pozabljali na sestanke ter naloge, ki bi jih morali opraviti.

 

Foto: Tumblr, Pinterest, The Odyssey Online, The Super Organizer, Wisdom Pills


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam