fbpx

5 stvari, ki jih morate vedeti o kupovanju oblačil preko spleta!

Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran

S pomočjo teh nasvetov boste v spletni trgovini kupovale kot profesionalke!

Nasvete zapisala: Dragica Sušnik

Na spletu ste zagledale čudovito obleko, bluzo, bikini ali hlače, ki so vam nadvse všeč, vendar ne veste, kako bi se vam podali, ko bi jih končno nadele? Zverzirane ljubiteljice spletnega nakupovanja bodo ob takem vprašanju samo zamahnile z roko. Vse skupaj je vendar pravi mačji kašelj!

Nič lažjega: zagledaš, všeč ti je, preveriš še ceno in – naročiš! Par klikov vas loči od kreacije oziroma kosa oblačila, ki vam je všeč. Kupovanje preko spleta ima resnično veliko prednosti. Ni se vam treba premakniti niti do trgovine, samo klikate in nabirate, dokler pač finančno stanje na kartici dopušča.

Brez gneče po preznojenih kabinah in ruvanja za zadnji kos oblačila na razprodaji. Pa vseeno, včasih se zgodi, da smo potem, ko želeno blago pride na dom, razočarane (spet drugič pa prijetno presenečene, da je ugodni modni ulov v resnici le še boljši kot na slikah). Včasih nam ni všeč material, drugič kroj… Da se vam to ne bi zgodilo, bodite pozorne na naslednje stvari:

1. Mere

Izmerite obseg prsi, pasu in bokov. Preverite dolžino svojih nog. Vsaka spletna nakupovalna stran ponuja pomoč v obliki tabele, kjer so navedene ne samo prej omenjene mere in priporočila, ampak tudi številka konfekcije glede na evropski, britanski ali zahodnoameriški standard. Kliknite na ikono Size Guide (vodič za velikost).

Pomagalo vam bo tudi, da si ogledate video (če ga spletna stran ima), kjer se modeli sprehodijo po pisti v izbranem oblačilu. Tako natančno vidite kroj z vseh strani.

2. Varna igra z barvami

Barva, ki jo vidite na ekranu, pogosto ni enaka resničnemu končnemu izdelku. Če ne želite tvegati, potem igrajte varno z barvami, torej naročajte nevtralne, kot so črna, bež, peščena, modra in rjava.

3. Pozornost na materiale

Oblačila se preko ekrana ne morete dotakniti in ga otipati, Lahko pa preberete opis, iz česa je tkanina narejena (oziroma oblačilo) in si predstavljate. Če ima tkanina dodan elastan, je bolj raztegljiva, zato je večja verjetnost, da vam bo prav, ko bo obleka prišla na dom.

Z nekaterimi materiali ne morete zgrešiti, večina žensk ima rada svilo, saten, viskozo in (organski) bombaž. Poglejte, kaj že imate v omari in preberite sestavo oblačil na etiketah.

4. Berite mnenja drugih uporabnikov

Komentarji drugih so lahko zelo dragoceni, opišejo tudi, ali je oblačilo večje ali manjše glede na napisano konfekcijsko številko, kar vam je lahko v pomoč pri naročanju.

5. Bodite pripravljene na vračanje

Tudi prekaljeni spletni nakupovalci se včasih vseeno zmotimo in smo nad vsebino prejetega paketa razočarani. Zato bodite pripravljene na možnost, da bo treba oblačilo vrniti. Pri večini uglednih spletnih trgovin je vračanje oblačil brezplačno ali pa je postavka že zajeta v stroške pošiljanja na dom.

 

Foto: Popsugar, Pinterest, Unsplash


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam